symptom av graviditetsdiabetes – lär symptomen innan det är för sent

Graviditetsdiabetes är en av de tre typerna av diabetes, bortsett från typ 1 och typ 2. Detta drabbar icke-diabetiker gravida kvinnor under den femte eller sjätte månaden av graviditeten (vecka 24 och 28) och symptomen är vanligtvis inte specifika och typiskt samma med andra diabetes.

Eftersom perioden av graviditeten fortskrider, moderkakan, som ger näring till barnet medan inne i moderlivet producerar mer hormoner. Dessa hormoner blockerar andra hormoner som prolaktin, progesteron, kortisol, östrogen och laktogen leder till insulinresistens.

Effekten är graviditetsdiabetes när bukspottkörteln inte producerar tillräckligt med insulin för att transportera glukos (socker) i blodet till muskel-, fett-och leverceller för kroppens bränsle. Graviditetsdiabetes försvinner vanligtvis efter förlossningen, men lämnar mamman mottagliga för typ 2-diabetes.

Gravida kvinnor kan uppleva vanliga symptom som:

• Frekvent urinering
• Plötslig viktökning
• Alltid trötthet
• Yrsel, särskilt vid uppresning
• Känsla hungrig för det mesta
• Dimsyn
• Urinvägsinfektion och vaginala infektioner

Ganska många gravida kvinnor drabbas av graviditetsdiabetes varierar från 3% till 5%. De kvinnor som har de mest riskfaktorerna är de som är:

Ett. Mer än 30 år gammal vid tiden för graviditeten,
2. Lider av övervikt eller fetma
Tre. Med en familj bakgrund av diabetes
4. Med historien om att ha fött ett barn över 9 pounds
Fem. Med historien om att ha fött ett barn med missbildning
6. Konstaterat att ha massor av fostervatten,
7. Med graviditetsdiabetes i tidigare graviditet
8. Med högt blodtryck

Om symtom på graviditetsdiabetes redan finns, kan det vara diagnosen via glukosbelastning start vecka 24 till vecka 28 eller på 13: e veckan, om läkaren anser att det finns en risk för att graviditetsdiabetes kommer att utvecklas.

Glukosbelastning kräver den blivande mamman att dricka en lösning av glukos (socker). Blod tas från armen ven för kontroll av blodglukos nivå. Det antas att ingen graviditetsdiabetes föreligger om blodglukosnivån är mindre än 140 mg / dl. Å andra sidan, om den är högre, är en tre-timmars glukostoleranstest behövs.

Den blivande modern kommer att tillåtas att äta 150 gram kolhydrater, åtminstone, tre dagar före provet. Målet är att få den fasteglukos nivå som kommer att jämföras med den normala blodsockernivån att komma fram till en slutsats om huruvida det finns graviditetsdiabetes eller inte.

Om någon gravid kvinna misstänker att hon har symtom på graviditetsdiabetes, ska hon gå genast till sin läkare för korrekt medicinsk check-up. Graviditetsdiabetes är inte livshotande och kan behandlas genom att ha en planerad diet, motion, eventuellt daglig insulin injektion, upprätthålla en ideal graviditeten vikt och konstant övervakning av glukos nivå.