när prostata borttagning är nödvändig

Även prostata hälsa är lätt att underhålla med ett riktigt hälsosam livsstil utan stress och rätt mat, är det fortfarande möjligt ibland att prostatacancer kommer att utveckla oavsett. Genetik, kan okontrollerade delar av en människas liv och andra befintliga hygienkrav gör prostatacancer utvecklas. Eftersom det är mycket långsamt att växa, kan det vara lite svårt att faktiskt upptäcka problem med prostatan tills cancervävnaden har redan blivit alltför avancerat för att sluta med strålbehandling.

Det finns flera problem med prostatan bort “främst, kan det inte fungera om cancern är strikt begränsad till prostatakörteln. Annars operationen inte kommer att fånga utkanten av cancer, lämnar det fritt att sprida sig genom resten av kroppen. Den Prostatan är ansvarig för att producera sperma, så dess borttagande orsakar impotens. Dessutom är inkontinens annan bieffekt, eftersom prostatakörteln kan hamna pressas mot urinröret och urinen lättare kan flödet. Prostata borttagning inte alltid är garanterad att fungera, eftersom det fortfarande kan finnas vissa utkanter cancervävnad. Prostata borttagning är generellt den bästa metoden för att avlägsna cancersvulst, gavs strålbehandling inte kan behandla det. Merparten av tiden, är strålbehandling eftersträvas först, sedan en prostatektomi.

Prostatectomies görs genom att göra ett snitt i vissna buken eller mellangården, beroende på befintliga hälso komplikationer eller villkor. Prostatakörteln kan också tas bort för att undvika att den utvidgade vävnad från att blockera urinröret. De problem som orsakas av en blockerad urinröret finns många “problem urinering, blod i urinen från uppbrutna vävnad och blod i avföringen från brusten rektal vävnad.

prostatacancer förebyggande genom regelbundna kontroller

Prostatacancer är behandlingsbar genom strålbehandling eller genom en prostatektomi, men den bästa metoden är genom förebyggande åtgärder. För att förhindra prostatacancer, är det nödvändigt att få kontrolleras vanligtvis varje halvår ungefär. Den prostatacancer kan skannas genom ultraljud eller genom ett PSA-test, har båda olika nivåer av effektivitet. Om prostatacancer upptäcks, då läkaren kan vidta åtgärder för att bidra till att undanröja cancervävnaden. Detta görs antingen genom prostatan avlägsnas eller genom strålbehandling. Dessutom är ultraljud, kryokirurgi eller hormonell behandling som används för att förebygga eller bota prostatacancer.

Prostatacancer är lätt kan förebyggas genom noggranna övervakning och regelbundet ta hand om sin prostata hälsa. En hälsosam kost, regelbunden motion och regelbunden utlösning är bra avskräckande för prostatacancer samt halvårsmöten kontroller.