livsmedel ökar insulin och livsmedel minskar blodsocker

Insulin och blodsocker ökning och minskning när man äter vissa livsmedel, är mycket viktiga aspekter för vikt fråga och av avgörande betydelse för diabetiker.

Insulinutsöndring regleras fysiologiskt (under normala förhållanden i kroppen) av mat element, hormoner, örter och droger som cirkulerar i blodet.
Glukos, mannos, B-ketosyror, Aminosyror (leucin, arginin och andra) är maten komponenter som ökar insulinutsöndringen.

Glukos är den viktigaste stimulatoriskt ämne av insulinsekretion, eftersom det alltid är närvarande i blodet, är dess koncentration hålls withina snävt intervall och dess belopp konsumeras av människor är de största bland alla näringsämnen.
Således socker och livsmedel stärkelserika som frigör glukos som potatis, ris, pasta, bröd … etc, alla leder till en snabb ökning av blodsocker koncentrationen har ett högt glykemiskt index (GI), som är ett index av hastigheten på utseendet av hög glukos koncentration i blodet efter intag mat.

Insulinutsöndring ökning är inte en bra förmån för normal person. Till exempel, om en normal frisk person intas mat som ökar insulinutsöndringen kraftigt, kommer det utsöndrade insulin förorsaka glukos försvinner snabbt från blodet och denna person kommer att känna sig hungrig, därför att han kommer att ta mat som blockerar denna känsla, det vill säga livsmedel med högt glykemiskt index och denna effekt kommer att skapa spikar i blodsocker nivå. Detta kan leda till övervikt av normal person (med andra predisponerande faktorer), liksom det är en predisponerande faktor för insulinresistens.
Insulinutsöndring ökning på att äta högt glykemiskt index livsmedel är inte fallet med en diabetiker ämne, som hans försvagade bukspottkörteln inte kan utsöndra tillräcklig mängd insulin för att uppfylla de krav som behövs för att möta den plötsliga glukos belastning, vilket leder till hyperglykemi.

Graviditet hormonella nivåer kan öka blodsockret av en gravid kvinna till den grad att vissa människor med normal glukosmetabolism blivit diabetes under graviditeten, och även om 95% av dem återhämta sig efter förlossningen ännu, konsumerar mycket av högt glykemiskt livsmedel kan förvärra detta fall.

Vissa livsmedel som vitlök och lök kan minska blodsockret genom att konkurrera med insulin för insulin inaktiv platser i levern, och detta resulterar i ökning av fritt insulin i blodet och detta insulin minskar blodsockret.
Ginseng ört har visat sig öka frisättningen av insulin från bukspottkörteln och för att öka av insulinreceptorer, dvs det förstärker effekten av insulin i fallande blodsocker.

Listan över livsmedel som minskar blodsockret är lång och inkluderar många livsmedel, så att diskutera sitt verkningssätt, belopp som skall vidtas, försiktighetsåtgärder och nackdelar med högt intag, jag måste skriva en annan artikel.