kontrollera diabetes med kost

Om du är diabetiker, i teorin finns det ingenting som hindrar dig från att göra allt du brukade göra innan du hade diabetes. Men i praktiken, måste du göra några livsstilsförändringar justeringar för att hantera din sjukdom väl som kontrollera diabetes med en bra kost.

Vad om Desserts? Om du håller dina portioner små, det finns ingen anledning till varför du inte kan njuta av din favorit efterrätter ibland. Minns socker och vitt bröd (till exempel) är både enkla kolhydrater och båda har en liknande effekt på blodsockernivån.

Protein finns i massor av vegetabiliska och animaliska livsmedel. De livsmedel som innehåller mest protein är kött (nöt, lamm, gris, kyckling) samt fisk och skaldjur. Andra livsmedel som är rika källor inkluderar mejeriprodukter som ost, mjölk och yoghurt. När dina blodsockernivåer är höga finns det en ökning av din protein omsättning, så det här ökar kroppens proteinbehov något.

Bockhornsklöver är en annan hälsosamt alternativ du kan införliva i att hantera diabetes med kost, speciellt om du vill uppleva exotisk mat även på medicinering. Med sin relativt ringa storlek, har bockhornsklöver förmågan att normalisera blodsockernivåerna. Detta är särskilt viktigt för diabetespatienter som ännu inte är beroende av insulin.

Ät grönsaker och frukter. Försök att komma runt 3 – 5 portioner grönsaker per dag och 2-4 av frukt. Dessa typer av livsmedel ger viktiga vitaminer, mineraler och fibrer. De är en viktig del av en väl balanserad kost för alla oavsett vara diabetiker eller på annat sätt. Frukt kan innehålla några kolhydrater så var noga med att balansera detta med din totala kolhydratintag.

Förutom att öka mängden av daglig verksamhet, diabetiker måste också överväga att ändra hur de äter. Alla vet att snabbmat smakar bra, men för diabetiker, kan det inte vara det bästa valet. Istället för vanliga livsmedelsval, överväga något med några mindre kalorier, och undvika livsmedel som beskrivs som krämig, sauterad, eller stekt. Mer än sannolikt, dessa är de högsta kalori mat på menyn.

Välja rätt kost är den viktigaste frågan bör diabetiker också ha i åtanke att få motion dagligen. Om kroppen hålls lat under dagen timmar, speciellt strax efter frukost eller lunch, kan diabetiker inte kontrollera hans blodsocker. Regelbunden motion spelar dominerande roll för att förbättra den allmänna hälsan.

Se till att du övervaka dina glukosnivåer konsekvent. Detta gör att du kan göra små justeringar till din dagliga insulin medicinering och inte komma till platsen för att gå in i insulin chock att du tog för mycket insulin när du inte behöver det. Om du inte vet hur du kontrollerar dina glukosnivåer, är det viktigt att du lär dig hur. Du kommer att få en bättre uppfattning om hur olika livsmedel påverkar blodsockernivån på detta sätt också.

Du förstår, är stärkelse det primära kolhydrater i livsmedel som bröd, ris, pasta och andra där mjöl är en huvudingrediens. För att du ska lyckas i att kontrollera diabetes med din kost och även vända det naturligtvis, behöver du inte ge upp dessa typer av livsmedel helt och hållet … men kommer du ha stor nytta om du begränsar dem i de första veckorna av behandlingen.