hypoglykemi kost – bästa kosten för hypoglykemi

Kost är en viktig komponent i att stoppa hypoglykemi. Vad du äter kommer att direkt påverka hur din blodsockernivå vänder ut och därmed veta vilken mat att äta eller undvika är mycket viktigt när du lider av hypoglykemi.

Mycket ofta är den främsta orsaken och utlösare för hypoglykemi på grund av felaktig kost. Det finns inga fasta regler för att välja den typ av mat att äta, bör du notera på vilken typ av mat innan du dricker dem.

Hög GI mat bör undvikas när du lider av hypoglykemi. Mat med högt GI absorberas snabbt i blodet och kommer att orsaka en snabb stegring av blodsockernivån. Denna enorma stegring i blodsockret kommer att orsaka din bukspottkörtel att överreagera, som producerar stora mängder insulin som kommer att skicka ditt blodsocker spiral nedåt – så småningom leder till hypoglykemi. Symtom som huvudvärk, trötthet, irritabilitet och trötthet kommer snart att följa.

Exempel på högt GI är majsflingor, vattenmelon, vitt bröd, bakad potatis, socker, etc.
Omvänt, lågt GI är svårare att bryta ner och ta längre tid att absorberas i blodet. Som ett resultat kommer låg GImat frigöra glukos långsammare och i jämn takt. Denna effekt är vad du letar efter i en riktig hypoglykemi kost. Du vill inte ditt blodsocker att stiga dramatiskt. Du vill att det ska vara stabil och inte fluktuerar upp och ned.

Exempel på mat med lågt GI är grönsaker, fullkorn bröd, magert kött, fågel, fisk, brunt ris, etc. Som ni kan se, dessa livsmedel är ofta obearbetade och i sin naturliga form. Som ett resultat, bibehåller de flesta av sina fibrer och vitaminer och det är vad som gör dem ett hälsosammare val.