hur man väljer den bästa alternativa och kompletterande behandling mesoteliom cancer

Kompletterande och alternativa mesoteliom behandlingar är ett antal produkter, metoder och system som används för att behandla mesoteliom och är inte en del av konventionell medicinsk behandling.

De kan innehålla saker som örter och kosttillskott, kroppsrörelse, andliga metoder, piller, extrakt, och krämer eller salvor. Vissa görs av en person med formell utbildning, t.ex. bildterapi. Andra kan rekommenderas av den person som säljer produkten i en butik eller på Internet, såsom örter eller andra kosttillskott.

Metoderna kan handla om allt från lavemang, som kolon terapi, till ingen-touch “energi arbete”. Vissa är mycket dyra och tidskrävande, liksom användningen av strikt diet eller reser till fjärran länder, främst i Asien för speciella behandlingar. Andra är ganska billig och enkel att använda, som vitaminer eller homeopati.

Vissa kan göras hemma på egen hand, såsom meditation och bön, och andra kräver en annan person att ge dem, som massage eller akupunktur. Vissa är inte skadligt, men vissa andra är faktiskt farligt och har orsakat dödsfall.

Du får höra om en eller flera av dessa behandlingar från vänner, familj, medarbetare, säljare och andra. Behandlingen kan vara något du aldrig hört talas om innan, och det kan vara svårt att få bra, opartisk information om det.

Generellt sett, alternativ medicin används i stället för standard eller mainstream medicinsk behandling, ofta med allvarliga utfall för patienten, medan komplementär medicin används tillsammans med vanliga sjukvården. Om noga utvalda och används på rätt sätt, kan vissa av dessa förbättra din livskvalitet

Här är några bra frågor att ställa om alternativa eller kompletterande behandlingar som kommer att ge dig några idéer om hur man ser på dessa metoder och hjälpa dig att bestämma vad du tycker om vad som kan vara bäst för dig:

-Vilka påståenden görs för behandling? Är det tänkt att hjälpa din medicinska behandling fungerar bättre eller lindra symtom eller biverkningar? Är det hävdar att bota mesoteliom cancer?

-Vad är bevis för dem som stödjer behandling? Är de erkända experter inom cancer och komplementär medicin? Om du kommer att få se en komplementär / alternativ utövare, kolla in deras utbildningsbakgrund och utbildning.

-Ha vetenskapliga studier eller kliniska prövningar (tester på frivilliga) gjorts på denna typ av alternativ behandling?

-Har resultaten från de studier som publicerats i pålitliga tidskrifter har granskats av andra forskare inom samma område?

-Hur är information om metoden sprider sig? Är det främjas endast genom användning av allmänna massmedier, t.ex. böcker, tidningar, Internet, TV, infomercials och radio pratshower snarare än i vetenskapliga tidskrifter?

-Vad är kostnaden för behandlingen? Kan din hälsa försäkring täcker denna behandling?

-Är metoden allmänt accepterat inom hälsovården?

-Vad är säkerhetsprofilen för denna behandling? Vilka är de troliga biverkningar och på vilken nivå av dosen kommer dessa biverkningar börja visa upp? Är det säkert att använda den här typen av behandling med andra anti droger mesoteliom cancer och behandlingar?

-Kommer du måste sluta ditt konventionell medicinsk behandling för att kunna använda denna terapi? Om så är fallet, kommer detta att påverka dina chanser för att bota?

-Är mesoteliom cancer sannolikt att bli mer avancerade under fördröjningen?

-Har behandlingen lovar att bota för alla cancer och andra allvarliga sjukdomar? Var misstänksam mot påståenden om att något okonventionella behandling kan bota cancer. Påståenden om att en behandling kan bota alla cancer, eller att det kan bota cancer och andra svåra att behandla sjukdomar (såsom kronisk trötthet, multipel skleros, AIDS, etc) är säker på att vara bedrägliga.

-Är behandling eller läkemedel en hemlighet som bara vissa människor kan ge? Om så behandlingen kommer sannolikt att vara en bluff.

-Är behandling eller läkemedel som erbjuds av en enda person eller en enda klinik? Tänk på att när en behandling visar sig vara till hjälp, bör det sannolikt att användas av andra kvalificerade yrkesmän. Behandlingar som endast finns i en klinik, speciellt om det är beläget i ett land med mindre tålmodiga skydd än USA eller EU är oftast falska påståenden.

-Kräver behandlingen som du reser till ett annat land?

-Gör initiativtagarna använder termer som “vetenskapligt genombrott,” “mirakelmedicin”, “hemlig ingrediens” eller “gamla botemedel”? Om de gör då terapin är sannolikt bedräglig.

-Ge initiativtagarna till drogen personliga berättelser om fantastiska resultat, men inga egentliga vetenskapliga bevis? De kommer sannolikt att vara bedrägliga.

-Attackera initiativtagarna den medicinska eller vetenskapliga samfundet?

-Har läkemedlet har biverkningar? Om läkemedlet lanserats som en mirakelmedicin utan biverkningar, så är det troligt att vara bedräglig terapi. Även örter och vitaminer har biverkningar. Om behandlingen marknadsförs som inte har några biverkningar, har det inte troligt studerats i rigorösa kliniska prövningar, där biverkningar skulle ses.

Om du misstänker bedrägeri, kontakta US Food and Drug Administration (FDA). FDA är noterat på de blå sidorna i telefonkatalogen under “USA: s regering.” Titta under rubriken “Health and Human Services.” Eller besök deras webbplats på www.fda.gov.

Många försäkringsbolag har börjat att täcka en del av de mer allmänt accepterad komplementära behandlingsmetoder. Många stora försäkringsbolag, inklusive Blue Cross och Medicare, omfatta en eller flera komplementära behandlingsmetoder. Akupunktur och kiropraktik terapi är de som oftast täckta. Kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på vilka tjänster som omfattas av din plan.