Har någon frågat dig om förhållandet HDL LDL nyligen

Chanserna är ganska goda att under din senaste sociala lunch utflykt ingen av dina vänner frågade dig vad din förhållandet HDL LDL var. Å andra sidan, om de var medvetna om att du kanske har kämpat i åratal med högt kolesterol de kanske har frågat om dina kolesterolnivåer. En del av orsaken till detta är att medan alla har åtminstone hört talas om högt kolesterol, få utanför det medicinska samfundet faktiskt vet mycket om lipoprotein lufttrafikföretag HDL (high density lipoprotein) och LDL (low density lipoprotein) och ännu färre erkänner betydelsen av förhållandet HDL LDL. I denna artikel kommer vi att kortfattat beskriva var och en och sedan förklara varför förhållandet HDL LDL är så viktig för kardiovaskulär hälsa.

Generellt, när 20 milliliter blod tas för att utföra ett kolesterol test är det zippade av till labbet där en tekniker räknar kolesterol partiklar. Resultaten kommer tillbaka ser ut så här: 230 mg / dl .. Översättning: Du har 230 milligram kolesterol i varje deciliter (1/10-dels liter) av blod. Ingenting nämns om dessa irriterande LDL molekyler (det onda kolesterolet) eller HDL (det goda kolesterolet). Den Sanningen är att om förhållandet HDL LDL ut whack men din totala kolesterol läsning är bra att du kan vara under det felaktiga antagandet att allt är bra, när det verkligen inte.

* HDL molekyler är mycket tät. De bidrar inte till kolesterol lastat plakett insättningar. De är användbara eftersom de samlar in och färja kolesterol ut ur kroppen. De verkar också för att minska befintliga kranskärlens plakett insättningar när de finns i tillräckligt antal. En HDL läst runt 50 anses normalt med under 40 är farligt låg.

* LDL molekyler är mycket fet. Dessa molekyler bär väsentlig kolesterol genom artärerna och till cellerna. Problemet är att de kan lämna en liten längs invändig beklädnad av i blodkärlen. Detta är särskilt sant när det arteriella fodret är inte längre slät, har skadats eller trasiga på något sätt. Med tiden dessa små insättningar blir allt större som annan smuts ansamlas och nådde ett crescendo när fibrösa vävnad former och kalcium toppar det. När dessa LDL drivna plakett insättningar växa sig stora nog att hindra blodflödet är det bara en tidsfråga tills en blodpropp kommer och blockerar artären helt orsaka en hjärtinfarkt eller stroke.

Som ni kan se det är en balansgång mellan bra och dåligt. Förhållandet HDL LDL kallas i mediala termer som hjärt risk, eftersom det ger oss en indikation på om kolesterol som deponeras i våra artärer eller bryts ned och utsöndras. Den totala kolesterolet HDL-kvoten får inte vara högre än 4, och LDL HDL-kvoten inte är högre än 2,5. Ju mer du kan minska klyftan mellan de två desto större chans blir att undvika en hjärtattack eller stroke.

Vad händer nu? Att minska LDL kvoten HDL, i de flesta fall handlar om att ändra gamla vanor, att anta nya hälsosammare vanor och ta med hjälp av konventionen mediciner såsom statiner eller naturligt kolesterol minska korrigerande åtgärder om det behövs. Enkelt uttryckt innebär detta i princip att hitta sätt att öka HDL (goda kolesterolet) och minska LDL (det onda kolesterolet nivåer), och få total kolesterol ned till acceptabla hjärta hälsosamma nivåer. Visst nämnda statiner kommer att vara en av dina alternativ men de bär ett antal allvarliga etikett varningar, och har inte visat sig höja HDL väldigt mycket, om alls. De biverkan risker har gjort naturliga kosttillskott kolesterol minskning kombination med kostförändringar och motion en säker och effektiv kombination värt att överväga.