halsbränna lättnad

Halsbränna är ett allvarligt hälsotillstånd för många människor, och för många av oss att hitta halsbränna lättnad är en av de främsta målen i våra liv. Människor som lever halsbränna fri kanske inte förstår denna besatthet, men det är, om ni ursäktar ordvitsen, en “brinnande önskan att du bli av med din halsbränna så fort som möjligt.

Det finns många sätt att hitta din egen speciella märke av halsbränna lättnad, och de kör allt från over-the-counter läkemedel, till naturläkemedel, till receptbelagda läkemedel.

Sedan finns det alltid en beprövad metod för kost kontroll.

För snabb lindring av halsbränna ett glas lättmjölk är perfekt, speciellt om du bara efter en måltid. Om du är på språng och har inte fått någon medicin händig, kommer en pinne av tuggummi också gå en lång väg att lindra din ångest. Den alkaliska saliven producerar genom tuggningsprocessen kommer slå tillbaka magsyra stiger i matstrupen.

Läkare rekommenderar också att du bor på resande fot när du drabbas av en attack. Stå, gå eller lätt motion kommer alla hjälpa dig att hitta halsbränna lättnad. Sitta, eller ens ligga ner är ett stort nej, nej, eftersom detta bara kommer att ge din magsyra lättare tillgång till matstrupen, vilket gör dig större halsbränna.

Om du tänker för over-the-counter mängd erbjuds lättnad, det finns många att välja mellan. De flesta av dessa är antacida, och kommer att motverka dina stigande surhetsgraden. Produkter såsom Tums, Pepcid, och Zantac är alla mycket väl känd och har en tendens att arbeta för det mesta. Men om du går för denna typ av halsbränna lättnad det är alltid en bra sak att rådfråga din läkare först. De kommer att kunna råda dig bättre på vilken typ av hjälpmedel halsbränna lättnad du bör ta.

Det finns vissa växtbaserade halsbränna rättsmedel som varit kända och använts under ganska lång tid nu. De tre vanligaste naturläkemedel är kamomill, som botaniskt kallas Matricaria recutita. Pepparmint som är också botaniskt känd som Mentha Piperita och Ginger som botaniskt kallas Zingiber Officinale.

Dessa tre växtbaserade halsbränna rättsmedel falla i en grupp av örter som beskrivs av General Nutrition Center som “carminative”. De har alla förmågan att lindra matsmältningsbesvär och lindra irritation som uppstår i tarmarna. Örten kamomill är traditionellt känt för sina lugnande egenskaper. Som kamomill har en hög kalkhalt den har förmågan att minska magsyra. Därför kamomill är tänkt att hjälpa till att lindra esofagus irritation och hjälpa till med matsmältningen.

Om du är äventyrlig typ, kan en mer naturlig metod för halsbränna lättnad vara att ta en tesked äppelcidervinäger. Detta avlastar förment dig om du halsbränna inom några minuter. Försiktighet rekommenderas dock när du tar huskurer som denna.

För varje åtgärd som du tar det kan finnas biverkningar, så du verkligen måste vara försiktig när man kommer för att praktiskt nya lättnad att någon just berättat om. Återigen, det är alltid en god idé att prata igenom saker och ting med din läkare. Vara noga kommer att hålla dig frisk och sund, och leva under en lång tid utan att behöva nå för att flaska “halsbränna lättnad”.