glutenfri kost används för att hjälpa typ 1 & 2 diabetiker

Diabetiker “typ 1 och typ 2, som lever en glutenfri livsstil ser en signifikant skillnad i sin diabetes och hur de närmar den totala vården av diabetes.

Ett protein bråkdel av gluten (Triticum aestivum) finns i vete är kopplad till holme skador hos diabetiker. Gluten är en ingrediens som finns i mjöl och andra spannmål, vilket ger maten dess elasticitet och struktur. Gluten finns i stor majoritet av korn vilket gör det mycket svårt för dem med glutenintolerans (GI) och deras familjer.

Personer med typ 1-diabetes tycks vara den som påverkas mest av vete gluten men diabetiker med typ 2-diabetes visar anmärkningsvärda förändringar i deras blodsockernivåer när de också helt övergå till en glutenfri diet.

Övergången till en glutenfri hem kräver att bli av med nästan 95 +% av alla livsmedel i ditt hem. Listan är lång över de livsmedel som innehåller gluten och då behovet av att ersätta dessa livsmedel med glutenfria livsmedel kan vara en utmaning. Glutenfria livsmedel finns nu på lokala livsmedelsbutiker och hälsokostbutiker, men det är ändå nödvändigt att göra en stor del av matlagningen i våra egna hem.

Hitta glutenfria livsmedel och recept som hela min familj skulle äta tre måltider om dagen var en utmaning tills jag läste om en före detta kock och ägare av en 100% glutenfri, sockerfri, lågt glykemiskt, ekologisk, allergi-vänlig Restaurangen, som sammanställt alla hennes recept till en läcker glutenfri kokbok. Min familj naturligtvis vanns över av desserterna! Denna kokbok har gjort övergången till en glutenfri livsstil så mycket lättare.

För mer information om detta 100% glutenfritt, sockerfritt, lågt glykemiskt, ekologisk, allergi-vänlig kokbok bara gå till Diabetic hälsa idag.