framgångsrik diabetisk förvaltning

Det är i stort två huvudsakliga typer av diabetes och typ 2 diabetes är mycket vanligt med dem som är överviktiga och bly inaktiv livsstil såsom att vara en soffpotatis. Det är också känt som åldersdiabetes eftersom det är skillnad typ 1-diabetes och som typiskt bildar senare i ditt vuxna liv när bukspottkörteln förlorat förmågan att producera insulin som kroppen behöver.

När du är nere med följande symtom, kontrollera med din läkare så snart som möjligt: ??extrem törst, extrem urinering, oförklarlig viktminskning, vaginal klåda, dimsyn, sår som tar för lång tid att återhämta sig, trötthet och svaghet, huvudvärk, förekomsten av socker i urinen, förhöjda nivåer av blodsocker.

Med förekomsten av sådana tecken och om du har en familjehistoria av att ha diabetes och är överviktiga, omedelbart rådfråga en läkare. Typer 2 diabetes kan orsaka allvarliga långsiktiga komplikationer för omedelbar förlust av syn, amputation av armar och ben, njursvikt, hjärtinfarkt, Ta etc. inte någonting för givet om du har diagnostiserats med typ 2-diabetes som din underlåtenhet att följa läkarens order kan äventyra din livskvalitet.

Med typ 2-diabetes, det finns inga tillgängliga botemedel och det bästa svaret är genom motion, kost och läkemedel, kan typ 2-diabetes kan hanteras endast om du är disciplinerad genom att undvika söta saker, ta med din vikt ner till en hanterbar nivå och när det gäller till frukt, men frisk, konsumera måttligt så många typer av frukt innehåller socker.

Håll till en övning regemente och om du inte kan delta i idrott, försöka göra en trettio minuters rask promenad runt kvarteret varje dag. Ta dina mediciner regelbundet och hålla din tid hos din läkare. Förbered en hälsosam måltid och hålla sig borta från för mycket salt och socker.

Typ 2 diabetes är hanterbart utan krav på insulin injektion men disciplin är viktigt. Med en framgångsrik diabetiker förvaltningsplan, kan typ 2 diabetiker hållas i schack och din livsstil behöver inte kompromissa. Med rätt träning och regelbunden medicinering, kost spelar också en viktig roll, och du kan få läckra diabetiker recept genom att följa de rätta recepten. En frisk diabetiker recept behöver inte vara smaklös men man kan njuta av.

Med alla lämpliga tekniker diabetes management, behöver det inte vara en knepig och din diabeteskost kan vara precis lika aptitretande. Diabetes även ett allvarligt tillstånd, behöver inte vara livshotande om det lyckas diabetiker ledningssystem.