en prostatacancer diagnos kan rädda ditt liv

Om du upplever vissa symptom som frekvent natten urinering, blod i urinen eller sperma, smärtor i nedre delen av ryggen, i bäckenet eller i din övre låren allt detta kan vara symtom på prostatit, en icke cancerogena svullnad av prostatakörteln eller det kan vara prostatacancer.

Nu finns det ingen anledning till panik, men faktum är att många som väljer att ignorera symtom fördöma sig att leva med osäkerheten. Detta måste vara värre än att faktiskt diagnostiseras och veta om du har prostatacancer eller inte.

För dem som vill fortsätta leva, måste du genomgå en prostatacancer diagnos för att avgöra om det verkligen du har prostatacancer och vad som kan göras för att bota den och rädda ditt liv. Det finns flera stadier till prostatacancer och längre fram du låta det gå utan behandling, desto större risk att du är för att dö på grund av cancer.

När du upptäcker symptomen bör du inte bara kasta in handduken utan försöka se vad du behöver göra om det. Först, kolla med din läkare för att genomföra screening av prostatacancer för dig. Om du har följt tidigare råd, du utan tvekan ha en baslinje PSA-test och tidigare fysiska tester för att börja din diagnos.

Ännu en digital rektal undersökning (DRE) för att kontrollera storleken och strukturen på din prostata genom ändtarmen foder men du ska veta borren vid det här laget. Nu är inte heller tid att få känsliga om testet. Med denna undersökning din läkare kan avgöra om cancer är närvarande i din prostata genom att kontrollera att se om han kan känna en knöl eller andra typer av prostata oegentligheter.

Därefter kommer prostataspecifikt antigen (PSA) blodprov göras och jämföras med tidigare resultat. Detta test används för att mäta nivåerna av ett protein i blodet som kallas prostataspecifikt antigen. Detta protein är vanligtvis overproduced av prostatacancerceller. Så, om prostatacancer är närvarande, kommer det att ske en ökning av PSA-nivåer i blodet hos offret. Var medveten om att detta inte är helt korrekt men är en bra indikator.

Om det efter dessa screeningtest cancer misstänks, kan en biopsi utföras. Här är en biopsi används för att få ett vävnadsprov från prostata som skall undersökas i mikroskop. Denna biopsivävnad analys utförs för att bestämma Gleason score eller om tumören är cancer eller inte.

Vid denna punkt, du och din läkare har en bra idé om du har cancer och i vilket skede den har utvecklats. Det är på denna punkt som en strategi för att slå prostatacancer är utveckling och alternativ diskuteras.

Var medveten om att i de allra flesta fall, är symtomen orsakas av prostatit och är inte cancer. Poängen är dock varför någon skulle vilja bo i förnekelse och tror att de har cancer istället för att gå in och få en korrekt diagnos av situationen. Dessutom finns det förmedlingar nu tillgängliga för att behandla prostatit och bidra till att lindra många av de vanligaste klagomålen symtomatiska