diabetes typer och symptom

de två typerna av diabetes

Typ man är barn diabetes, även kallad spädbarn diabetes. Eftersom denna typ ses ofta hos barn, anses det vara mer allvarlig. Bukspottkörteln producerar lite eller inget insulin alls.

När kroppen är i ett sådant tillstånd har patienten inget annat val än att ta insulin för att hålla kroppen från att gå in i chock. Det är mycket viktigt att noga titta på diet för att sänka intaget av kolhydrater. Utövar regelbundet och se till att kroppen får rätt kost kan hjälpa vissa människor med denna typ av diabetes för att undvika att ta insulin från externa anslutningar.

Typ två diabetes är vanligare hos vuxna. Men på grund av de enorma mängder socker och kolhydrater som konsumeras vår dagliga kost, är tonåringar upphandlande typ två diabetes. Konsumerar en stor mängd av dessa livsmedel kan leda till att blodsockernivån att bli giftiga. Energi och näring är direkta resultat av insulin leverera sockret det har tagit från blodet, till cellerna i kroppen.

Om kroppen fortsätter att få höga socker nivåer, då cellerna fortsätter att få höga mängder insulin, vilket gör att cellerna att motstå det. Det skapar en hård cirkel eftersom ökade mängder insulin försöker få socker ur blodet och in i cellerna.

Diabetes orsakar blodet att bli kondenserad med insulin och kroppen är oförmögen att skapa tillräckligt med insulin för att ta bort socker från blodet.

några diabetes symptom:

* Frekvent törst
* Täta behov av att urinera
* Brist på energi
* Dimsyn
* Långsam att läka
* Impotens hos män
* Ökning i vikt

avancerade stadier av diabetes symptom:

* Hjärtproblem
* Åderförkalkning
* Skadade kärlväggarna
* Höga kolesterolvärden
* Njurproblem
* Viktökning
* Lagring av fett

Det är angeläget att få ordentlig hjälp från källor som inte kommer att använda onaturliga medel som innehåller farliga kemikalier, men kommer att hjälpa till att få kroppen i balans med rätt kost, kost och motion.

Skaffa professionell vägledning och information som kommer att avslöja roten till problemet utan att be dig att ta farliga droger eller kemiska behandlingar.