diabetes – en guide till att äta bra för diabetiker – diabetiker recept och mer

När du är diabetiker inte begränsas av myterna om “inget socker” “inga kolhydrater” och så vidare. Snarare måste du se till att du har en sund och balanserad kost. Det bästa sättet att göra detta är att laga din egen mat med hjälp av speciella diabetes recept, och att komma ihåg några enkla tips och råd när du lagar mat.

När du är diabetiker bör du försöka äta regelbundna måltider varje dag. Detta innebär aldrig hoppa över en måltid, inklusive frukost. Detta hjälper till att reglera blodsockernivån samt din aptit. Varje måltid bör innehålla stärkelserika kolhydrater som är också ett sätt för att kontrollera dina blodsockernivåer.

Liksom regelbundna måltider, bör du försöka att undvika fett och äta mer frukt och grönsaker. Frukt är ett bra mellanmål val mellan måltiderna, och du bör försöka hålla dina portioner upp till minst fem portioner om dagen. Det är lätt att göra när man använder det som en efterrätt, med större portioner grönsaker till huvudmåltider, eller äta frukt till frukost. När det gäller fett, bör du alltid välja fettsnåla produkter där sådana finns, och grilla eller livsmedel ånga istället för att steka.

Din vecka kost bör även omfatta portioner fet fisk, helst två per vecka. Detta hjälper till att skydda mot hjärtsjukdomar på grund av förekomsten av omega 3-fetter. Socker kan undvikas genom att klippa ut söta drycker och lämnar det ut recept där så är lämpligt. Dessa är bara några tips för att äta bra, och alla är inkorporerade i diabetiker recept som du hittar på internet. Du kan fortfarande njuta av välsmakande måltider genom att följa dessa idéer, så hitta några recept som du tycker om att laga mat.