diabetes 7 steg om hur man förhindrar det

Diabetes är vanligare än någonsin och 95% av de diagnostiserade fallen är typ 2-diabetes.

Även för en del utveckling av diabetes är oundvikligt, kanske på grund av heriditery och andra faktorer, för de allra flesta den kan förebyggas genom att ta dessa 7 enkla steg …

Innan diabetes typ 2 blir fullt utvecklad du går igenom ett stadium som kallas pre-diabetes. Det är där du börjar att visa några av de symptom, som om de ignoreras, kan leda till fullt utvecklad diabetes.

Gör dessa 7 åtgärdspunkter del av din dagliga rutin och du kan stoppa denna sjukdom händer dig:

1) Om du är överviktig du riskerar att utveckla diabetes. Minska mängden mat på tallriken så att du så småningom äta mindre och börja gå ner i vikt. Drick ett glas vanligt vatten eller en sockerfri drink före maten för att ta udden av eventuella hunger smärtor.

2) Minska mängden fett du äter, grill eller baka livsmedel istället för att steka, använda låg fetthalt och reducerad fetthalt måltider.

3) Kontrollera glykemiskt index på maten du äter – att veta vad varje livsmedel innehåller hjälper till att upprätthålla din blod-socker, vilket i sin tur kan förhindra fullständig uppkomsten av diabetes.

4) Drick minst åtta glas vatten varje dag. Om du håller en flaska vatten med dig och smutta ofta du kommer att bli förvånad över hur mycket du dricker under dagen.

5) Om du är kräsen välja ett hälsosamt mellanmål i stället för en chokladkaka.

6) Använd skummad snarare än helfet mjölk i varma drycker.

7) Motion är bra för hälsan. Men om du inte använder för att träna och sedan börja med måtta. 15 minuter gentle promenad varje dag kommer att underlätta dig i en regelbunden motion mönster.

Alla dessa åtgärdspunkter är också de som diabetiker rekommenderas att ta – om du tar dem nu kanske du eventuellt förhindra irreparabla skador på din hälsa.