bröstcancer – leva för att berätta sagan

Oavsett vilken typ av cancer är involverad efter att ha fått en prognos från din läkare, är det faktum – är cancer, en sjukdom som fruktas av miljontals människor. Oavsett moderna medicinen – rädsla kommer fortfarande råder för dem som har fått diagnosen. Men tiderna har förändrats på det sätt cancer behandlas. Med dagens `s moderna teknik och nyfunna kirurgiska utvecklingen etc, olika cancerformer framgångsrikt stabiliserats eller till och med botas ..

En av de viktigaste frågorna för att hjälpa dig själv och din legitimerad läkare för att avhjälpa sjukdomen är, att fånga oavsett vilken typ av cancer det är – i ett tidigt skede. Chansen att överleva ökar och bättre oddsen till förmån för patienten – tack vare tidig upptäckt.
Vissa kvinnor som har fått diagnosen att ha bröstcancer – på något sätt hantera och hitta ett sätt att klara av. Men: att vara på den mottagande slutet av en prognos som sådan – kan ha en förödande inverkan på en kvinna, som till skillnad från den minut fåtal, kan ha svårt att acceptera. Olika typer av cancer kan botas.

För lämplig behandling som skall utföras eller medicinering administreras sedan bestämma vilken typ av bröstcancer är närvarande i patienten är mycket viktigt. Diagnostisera bröstcancer och dess typ börjar i läkarnas kirurgi, där din läkare kommer att skicka ett vävnadsprov bort (biopsi) till labbet för analys. Resultatet av testet kommer att avgöra om du har bröstcancer och vilken typ.

Själv undersökning av brösten bör vara en högsta prioritet notering i någon kvinnlig dagbok. Få kvinnor är medvetna om – att de vanligaste typerna av bröstcancer börjar i – antingen av bröst s mjölkgångarna (duktal carcinom) eller lobules (lobulär cancer). Utgångspunkten är löst genom mikroskopiska utseende cancercellerna från en biopsi.

Medicinsk uttalet av olika ord som rör sjukdom eller sjukdomar kan vara svårt ibland att förstå – så om du är osäker på när som helst, så se till att be din läkare att förklara. Den bättre förståelse du har på ditt medicinska tillstånd – desto lättare är det för dig att relatera till vad som händer runt omkring dig.

En typ av bröstcancer är duktal cancer in situ (DCIS), som i medicinska termer är mer främst känd som en typ av cancer som är där så tidigt som möjligt klinisk diagnos av bröstcancer kan anföras. Kvinnor som har ingått denna typ av cancer kommer mest probally har diagnostiserats efter en bröstscreening session (mammografi)

Om duktal cancer in situ lämnas obehandlat, då siffror visar att cirka 30 procent av drabbade kvinnor kan utveckla invasiv bröstcancer, detta i genomsnitt nästan alltid inträffar tio år från den första initiala diagnosen.

DCIS redovisas i den medicinska världen som att vara ett förstadium till cancer eller tidig tillväxt av onormala celler i kanalerna i bröstet. I det förflutna, duktal cancer in situ var ovanligt – så theredore inte mycket eftertanke gavs till definiera optimal behandling. Duktal cancer in situ kan botas och kan botas. Cancer är utan tvekan ett livshotande tillstånd (beroende vilken typ) men om sjukdomen upptäcks tidigt och behandling ges eller kirurgi utförs för att förhindra att cancern sprider sig – då hotet om att förlora ditt liv sätts i vänteläge. Det är viktigt att fånga sjukdomen så tidigt som möjligt. Om du märker några ovanliga iakttagelser i eller runt bröstet, som en klump eller en förändring i form eller storlek efter en egen bröstundersökning, sedan rådfråga din läkare.

Oroa dig inte i detta skede eftersom du kan orsaka dig själv unessecary upprörd över ingenting. Fråga din läkare för mer information om mammografiscreening

Bröstcancer är en sjukdom som många kvinnor faller offer för på grund av berättelser de hör av ödet och dysterhet. På grund av detta – vissa kvinnor väljer att ignorera alla varningssignaler, därmed ger cancern hunnit sprida sig. Jo tro det eller inte tusentals kvinnor lever för att berätta sagan om hur de slog sin kamp med cancer. Berättelser kan och har lyckliga slut.