borsta prrevents hjärtinfarkter

Vad är det enklaste sättet att förhindra en hjärtattack? Bara hålla munnen ren med hjälp av tandborstning och tandtråd. Experter säger att detta enkla handling kan rädda ditt liv.

Läkarna har länge misstänkt att det kan finnas ett samband mellan munhälsa och hjärtsjukdomar. Detta samband blev tydligare efter en nyligen genomförd studie visade att de med blockerade artärer hade ett svårt fall av tandköttsproblem.

Vid det årliga mötet för European Society of Cardiology i Wien, Österrike, sade franska forskaren Dr Nicolas Amabile att patienter med kärlsjukdom ofta hade dåliga tänder orsakas av parodontit eller tandlossning.

I detta tillstånd, tandköttet blir svullna på grund av ansamling av plack runt tänderna. När tandköttet blir irriterad, avta de och det finns smärta när man äter varma, kalla eller söta livsmedel. Obehandlade, tänder lossna och falla ut. Detta kan förebyggas med god munhygien i form av tandborstning, tandtråd och regelbundna tandläkarbesök.

“Din mun är normalt kryllar bakterier. Vanligtvis kan du hålla dessa bakterier under kontroll med god munhälsovård, exempelvis daglig tandborstning och tandtråd. Saliv är också en viktig försvar mot bakterier och virus. Den innehåller enzymer som förstör bakterier på olika sätt. Men skadliga bakterier ibland kan växa utom kontroll och leda till parodontit, en allvarlig tuggummi infektion, “varnade Mayo Clinic läkare.

Amabile fann att mer grav parodontit är, desto större är risken för hjärtsjukdom. Han kom fram till denna slutsats efter att han och hans team av franska tandläkare och kardiologer studerade 131 patienter som hänvisades till deras sjukhus i Marseille, Frankrike.

“Den allvarligaste tänder sjukdom var associerad med de mest utbredda arteriella lesioner. Eftersom parodontit är lättillgänglig för behandling med antibiotika och tandvård, kan man tycka sin behandling också skulle kunna vara till nytta för kranskärlssjukdom. Detta måste bekräftas med större studier men kan utgöra en ny ursprungliga strategi för att hantera hjärtsjukdomar i framtiden. ” han berättade Jenny Hope i Daily Mail.

Forskarna har ännu att upptäcka hur tandköttsproblem utlöser hjärtsjukdom men de misstänker att bakterier från infekterade tandkött är svaret. De tror att bakterier från tandköttsproblem kan komma in i blodomloppet och resa genom artärerna till hjärtat, utgör en risk för hjärt-och kärlhälsa.

“När ditt tandkött är friska, bakterier i munnen brukar inte ange ditt blodomlopp. Dock får tandköttsproblem ger bakterier en port för inresa i blodet. Ibland invasiv tandvård behandlingar kan också låta bakterier att ange ditt blodomloppet. Och mediciner eller behandlingar som minskar saliv flöde eller störa den normala balansen av bakterier i munnen kan också leda till orala förändringar, vilket gör det lättare för bakterier att komma in i blodomloppet. Vissa forskare tror att dessa bakterier och inflammation från munnen är kopplade till andra hälsoproblem i resten av kroppen, “säger Mayo Clinic läkare.

För att bevara din hälsa, glöm inte att borsta dagligen, särskilt efter måltiderna. Gör det till en daglig vana att spara ditt hjärta.

För att komplettera ditt vackra leende, använd Rejuvinol AM / PM Botox Alternativa Age-trotsar systemet för att eliminera fina linjer och rynkor.