början stadier av Alzheimers sjukdom

När någon nära dig har fått diagnosen Alzheimers sjukdom är en av de första saker som du bör göra är undersöka eventuella behandlingsalternativ. Det finns idag inget botemedel mot Alzheimers sjukdom, men det finns mediciner tillgängliga som hjälper vissa patienter hantera symtomen. Du, Äôll vill diskutera för-och nackdelar av dessa läkemedel med patienten, aos läkare så att du kan väga fördelar och risker. Alzheimers Samhället kommer också att ha information för dig som är aktuell och uppdaterad. Tänk på att det ofta finns läkemedelsprövningar som patienten kan delta i beroende på vad forskarna söker och vilket skede av sjukdomen personen är vid. Om patienten väljer att delta i kliniska prövningar du kan behöva erbjuda din hjälp.

Som medhjälpare måste du inse att du, vara Äôll gå igenom många känslor, särskilt om patienten är en nära familjemedlem. Några av de känslor som du, vara Äôll upplever inkluderar förlägenhet, ilska, frustration, rädsla, förnekelse, skuld och sorg. Dessa är alla normala känslor som är mycket vanliga i vårdgivare. Det finns vissa dagar då du, Äôll känner mer känslor än andra dagar. Det viktigaste att komma ihåg är att du vara försiktig med dig själv. Om du hittar dig själv att falla in i en djup depression som vann? T lyfta dig, behöver Äôll att se din egen läkare. Du måste vara i god känslomässig form om du, Aore kommer att bli något bra för din Alzheimers patient.

Det, aos viktigt att du stödjer Alzheimers patienten att göra planer för framtiden. Några av de beslut om framtiden som kommer att göras av och för patienten inkluderar både personliga och arbetsrelaterade frågor. Försök att hålla patienten så delaktig i beslutsprocessen som möjligt så att de don? T bli skrämd av de förändringar runt dem. Det kommer att finnas en del pappersarbete som du behöver för att komma i ordning som kan behöva undertecknas av patienten, försöker att sköta detta pappersarbete under de tidiga stadierna av sjukdomen så att patienten har kontroll över många av de beslut som kommer att påverka dem .

En annan sak som bör diskuteras och tas om hand när Alzheimers sjukdom är först diagnostiseras är besluten om ekonomi och sjukvård. Patienten ska skriva ner sina önskemål när det gäller vissa aspekter av de framtida sådana juridiska frågor och egendom planering. Det bör också finnas en backup plan på plats om någon gång i framtiden, du kan inte fortsätta som den primära vårdgivaren.