binaural beat meditation – hur man upplever djup avslappning med hjälp av binaural beats

Binaural beat meditation kan ge dig upplevelsen av total avkoppling och kraftigt förhöjda nivåer av medvetenhet och kreativitet. Vare sig du är ute efter att frigöra dig från stress och ångest eller helt enkelt vill ta din befintliga meditations upplevelse till nästa nivå, kan binaural beat meditation förbättra djupt ditt tillstånd av välbefinnande.

Binaural beats är resultatet av två toner av olika frekvenser slår varje öra samtidigt. Hjärnan ställer in skillnaden mellan de två frekvenser, vilket stimulerar en positiv förändring i hjärnans tillstånd.

Hur fungerar detta i lekmannatermer? Väl enkelt uttryckt, olika hjärnfrekvenser har olika effekter på vårt sätt att vara. Vissa beats producerar frekvenser som kan stimulera förhöjda tillstånd av lugn och avkoppling.

Binaural beats är inte bara några flighty “New Age” trend. I själva verket var de upptäckts av forskare över hundra år sedan. Vetenskapliga studier under många år som vid upprepade tillfällen har visat att dessa beats kan stimulera tydliga, positiva förändringar i vår hjärna, och därför, vår tillstånd av att vara.

Några av de många positiva erfarenheter du kan förvänta dig att uppleva genom binaural meditation inkluderar djup avslappning, ökad medvetenhet, ökad kreativitet, förbättrad sömn, och klardrömmande.

Binaural meditation skiljer sig från traditionella former av avslappning. Allt du egentligen behöver är en bekväm stol, ett par hörlurar och antingen en mp3-eller cd-spelare! Du måste använda hörlurar så att ljudet av de olika frekvenserna levereras korrekt till varje öra. Om du spelar binaural beat musik med vanliga stereohögtalare, trots att musiken kan låta trevligt och avkopplande, kommer du inte få den rätta effekten.

Binaural meditation spår består av två binaural ljud vid olika frekvenser överlagras med ett spår av mjuk, avslappnande musik. Allt du behöver göra är att lyssna bara på den här musiken med ögonen stängda och låt beats skapar subtila förändringar i kroppens kemi som leder till extrem avslappning och djup och fullständig meditation, ofta inom några minuter.

Binaural beats är perfekt om du bara söker efter ett sätt att lindra stress och ångest, om du vill att meditera, men har svårt att koncentrera sig eller koppla av, liksom om du är en erfaren meditatör försöker ta din praktik till en högre nivå.