behandla och förebygga hjärtproblem

Om du är en pensionär eller älska någon som är, ta hjärta. En ny studie belysa olika sätt att hjälpa äldre amerikaner hålla friskare längre. Enligt studien, kunde tusentals hjärtinfarkt, stroke och dödsfall förhindras om patienterna använde receptbelagda blodtryck medicin.

Studien, “Att minska människans påverkan av högt blodtryck,” såg på antalet stroke, hjärtinfarkt, dödsfall och ammande placeringar anläggning som skulle kunna undvikas varje år om alla pensionärer var att aktivt behandla sina högt blodtryck. Till exempel upptäcktes det att korrekt behandling av högt blodtryck kunde förhindra nästan 7.000 dödsfall i Los Angeles ensam.

“För närvarande, två tredjedelar av Medicare bidragsmottagare har högt blodtryck, som sätter miljoner av pensionärer på riskerar årligen,” enligt Dr Paul Antony, chefsläkare för läkemedelsforskning och Manufacturers of America. “Men för de flesta människor, kan högt blodtryck kontrolleras.”

Högt blodtryck har inga symtom. Om du är i riskzonen, bör du testas regelbundet av din läkare. Självtester på apotek och närbutiker är användbara, men kan inte vara helt tillförlitliga. Få testat om du är över 60, om du röker, om du äter mycket salt, om du leder en hög stress livsstil eller om du lider av diabetes.

Rikstäckande, fann studien att ungefär en fjärdedel av pensionärer med högt blodtryck enkelt kan hantera sin sjukdom med rätt behandling. Aktiv behandling innefattar rätt kost, motion, livsstilsförändringar och ta receptbelagda mediciner i samråd med en läkare.

Studien visar att sjukdomar som ofta förknippas med åldern är inte bara oundvikliga konsekvenserna av att bli äldre. Med hjälp av en läkare, kan dessa sjukdomar faktiskt behandlas ibland, kontrolleras och förhindras.

En sponsor av studien var den läkemedelsforskning och Manufacturers of America (PhRMA), en organisation som företräder landets ledande farmaceutisk forskning och bioteknikföretag. Medlemmarna är ägnade att uppfinna läkemedel som gör patienterna att leva längre, friskare och mer produktivt liv och visar vägen i sökandet efter nya botemedel.