bara hjärtvänlig

Att ha ett friskt hjärta är så enkelt som att ha myntat ett två-fras. Säg,, Äúeat höger eller, Äúwork ut, au eller, Audon? T rök., Au Men dessa två ord fraser vann, AOT vara effektivt om du lägger dem i daglig praxis.

Som vuxna, fem dagar eller mer i en vecka minst 30 minuters motion behövs för att bibehålla ett friskt hjärta. (Barn och tonåringar behöver minst 60 minuters aktivitet de flesta dagar.)

Medan alla typer av motion är viktiga, såsom styrketräning, aerobics, flexibilitet och stretching, det, AOS bra att veta att spela kickball med dina barn, gå ut med hunden, eller skjuta hoops med kollegor under lunchrasten anses också övning som kan bidra till att förbättra hjärtats hälsa.

Även den minsta daglig motion kravet på minst 30 minuter don? T måste göras på en gång. Du kan distribuera det hela dagen genom att sträva efter en 10-minuters morgonpromenad, eller kanske en kort träning med hantlar på lunch, eller ens gå för lite grävande i trädgården innan middagen.

Att få en regelbunden hälsokontroll-up är också viktigt att hålla ett friskt hjärta. Och ingen är ansvarig för att hålla ett öga på din medicinska hälsa, men du. Vara ansvarig för din egen skull.

Tyvärr gör ho-hum pragmatism rutinmässiga hälsoundersökningar det en lätt sak att glömma. Men, AOS inget sätt du, Äôll vet vad, AOS pågår inuti din kropp om du tar en vanlig blodtryck, blodsocker och kolesterol kontroller, liksom fysiska tentor. Medan vissa tentor behövs av alla, det finns regelbundna tentor som beror på ålder, hälsorisker, och kön.

Fetma sätter ett växande antal människor i riskzonen för hjärtsjukdomar, stroke och högt blodtryck. Om du behålla en hälsosam vikt, inte bara minska dina risker för dessa och andra förutsättningar, men det kan också förbättra sömnen, öka energi, och rev upp självkänsla.

Gå till näringsmässigt-täta livsmedel för att få så mycket näring som du kan från de kalorier du äter. Medan en softdrink har över 120 kalorier men ingen näring alls, har en palmful med blandade nötter ca 165 kalorier och är späckad med styrketräning protein och hjärt-hälsosamma fetter.

Våra kroppar behöver kalorier för energi. Men det bör finnas en balans mellan de kalorier du förbrukar och kalorier din kropp behöver. För att gå ner i vikt, äta färre kalorier än du förbränner.

En kost rik på råvaror kan hjälpa till att sänka risken för hjärtsjukdom, stroke och cancer. Det fyller upp dig med bara några kalorier i den. Fullkorn hjälper lägre kolesterol och blodtryck, och minska risken för typ 2-diabetes.

Enligt Christine Gerbstadt, MD, RD, en registrerad dietist och taleskvinna för den amerikanska Dietetic Association, sänka mättat fett i kosten kan minska risken för hjärtproblem med hälften. Börja med att byta till magert kött och mejeriprodukter, och byta till hälsosammare fetter som olivolja och safflorolja oljor.

Matlagning utan salt och begränsa förädlade livsmedel kan få din diet ner till den rekommenderade 2400 mg dagligen av natrium (eller ca 1 tsk).

En annan faktor för att upprätthålla ett friskt hjärta är att bli av med stress. Slappna av och koppla bort varje dag. Gör tid för dig själv. Du behöver, till? T nee få en avkopplande semester för att undvika distraktioner. Om ditt arbete innebär dator och telefon, se till att ha lite tid borta från dessa prylar. Gör tid att ladda batterierna, att hitta både energi och lugn dag.

Bryt svår vana som kallas rökning. Alla är medvetna om vilka skador rökning kan göra. Utöver hjärtproblem, cancer och lungsjukdomar, är rökning också förknippas med tidig menopaus, infertilitet, komplikationer under graviditeten.

Även om det, aos inte lätt att sluta röka, det finns många sätt att hjälpa dig att lyckas sluta röka. Det finns mediciner, stödgrupper, rådgivning, eller en kombination av alla tre. För friska människor som vill sluta röka, har läkemedlet fluoxetin visat sig vara framgångsrik i rökavvänjning. Du kan köpa fluoxetin nuförtiden via online apotek. Du måste bara göra det för ditt hjärta.