åtgärder för att förebygga högt blodtryck

Högt blodtryck även kallad hög BP eller hypertension är en kronisk hälsoproblem. Det finns lösningar på detta problem också. Det amerikanska Department of Health och Human Services erbjuder följande lösning av högt blodtryck eller reducerar blodtrycket om det är ett befintligt problem vars nypa du känner.

Vara passar i din vikt problem: Hälsosam vikt underhåll kommer definitivt att hjälpa dig att förebygga högt blodtryck. Att få en normal vikt är inte en svår uppgift som det verkar. Början kan initieras genom att skära ner storleken på din måltid och snacks, och det är viktigt att du tar särskild omsorg om konsumtionen av hög kalori mat. Din vikt kan upprätthållas om du kan bränna kalorier motsvarar den andel av din konsumtion av din mat. Om du är intresserad av att förlora din vikt än du behöver för att bränna mer kalorier än mängden mat du konsumerar. När du kommer gå ner i vikt kan du förvänta dig en sänkning av dina nivåer blodtryck.

Ät en hälsosam kost: När du väljer på att välja din kost välja en kost som har massor av frukt och grönsaker. Undvik livsmedel som har hög fetthalt och kolesterol. Om du initierar rutiner för att hålla ditt hjärta passform, då kan du definitivt hålla ditt blodtryck nivåer i kontroll.

Hålla en kontroll på salt och natrium nivåer: Överdriven konsumtion av salt och natrium nivåerna kan öka blodtrycket. Så det är viktigt att du läser livsmedelsmärkning. De amerikanska riktlinjerna visar att konsumtionen av natrium kan begränsas till högst 2400 mg och intaget av salt bör inte vara mer än 1 matsked per dag. Om du är i praktiken att äta konserverad, bearbetade och färdigmat sedan välja de varumärken som har låg natriumhalt. Om du är i praktiken av saltning din mat vid tidpunkten för förbrukningen då i praktiken att du använder mycket mindre salt eller det vore bäst om du inte använder salt alls. Men denna praxis kommer att ta lite tid att vänja sig mat utan en nypa salt. Men i sinom tid kommer du att inse att maten testar bättre med mindre salt.

Junk poster är gjorda med mycket natrium och salthalt, så väljer objekt med mindre salt och natrium innehåll. Mindre förbrukning av salt och natrium hjälper dig att förebygga högt blodtryck.

Om du är i alkoholhaltiga konsumtion då enligt riktlinjerna intaget bör inte vara mer än 2 drinkar för män och 1 dryck för kvinnor.

Motion är ett viktigt kriterium som hjälper dig att behålla ett stabilt blodtryck. Rask promenad och cykling är bra sätt att träna.

Incase du röker då omedelbara åtgärder måste vidtas för att sluta röka. Dessa är några av de åtgärder som kan hjälpa dig att få dina nivåer blodtryck för att föra den till måttliga nivåer.