diabetes diet och vin Medelhavsdieten och diabetes

Allt över Medelhavet vinet betraktas inte bara avgörande för en måltid, men avgörande för din hälsa. Nu ny forskning visar att det kan finnas någon sanning i detta hoppfulla påstående. En ambitiös studie av över 40.000 personer visade att jämfört med mer moderna västerländska diet, en traditionell medelhavskost som innehöll 1-2 glas vin om dagen minskade risken för död med hjärtsjukdom med 30%.

Tyvärr, om din en av många människor med diabetes, har du antagligen märkt att en enkel glas vin eller öl inte visas i de flesta diabetiker dieter. Detta beror på det faktum att socker i många alkoholdrycker kan antingen höja eller sänka blodglukos till farliga nivåer. Men nya studier visar nu att torra viner i synnerhet kraftigt kan förbättra diabetes diet genom att hjälpa regelbunden blodsocker, förbättra insulinresistens, och avsevärt minska risken för hjärtinfarkt och hjärtsjukdom.

Vin och blodsocker

Eftersom förhöjda nivåer av blodsocker är ett bekymmer för människor med diabetes, de flesta diabetiker dieter inriktade hantera blodsockernivåerna. Studier har visat att dricka en måttlig mängd (1-2 glas) vin dagligen faktiskt kan sänka blodsockret. Alkohol är också trott att metabolisera utan insulin och kan sänka toppnivåerna av insulin. I en annan studie, förbättrade kvinnor som lagt måttlig konsumtion av vin till sin kost faktiskt deras insulinresistens. High Peak nivåer av insulin är särskilt farligt för personer med diabetes eftersom de kan höja blodfetter och kolesterol ökar risken för hjärtinfarkt och hjärtsjukdom.

Vin och kolesterol

Kanske en av de största fördelarna med vin är dess förmåga att minska riskerna för värme attacker, hjärtsjukdomar och andra hjärt-hälsofrågor. genom att öka nivåerna av det “goda” HDL-kolesterolet i kroppen. Vad mer, de flavonoider som finns i rött vin hjälper lägre nivåer av det “onda” LDL-kolesterolet som är ansvariga för fet uppbyggd i artärerna. Intressant det välgörande vinet tycks vara större för personer med diabetes. En nyligen genomförd studie fann att personer med diabetes som drack 1-2 glas vin om dagen minskar risken för kranskärlssjukdom med 60% jämfört med en minskning på endast 40% för personer utan diabetes.

Vin och diabetiker kost

Det tar bara lägga 1-2 glas om dagen för att de flesta diabetiker kost för att få de positiva hälsoeffekterna av alkohol beskrivs ovan. Självklart, om du har diabetes eller inte, är det viktigt att inte överdriva det som konsumerar för mycket alkohol kan leda till andra hälsoproblem. Diabetes är ett allvarligt tillstånd som alltid ska hanteras under vård av en läkare eller sjuksköterska. Fråga din läkare om hjärt-hälsosamma fördelarna med vin och andra livsmedel i Medelhavsdieten när utforska de olika diabetes diet för dig.