mammografi sparar Lives_ del 2

Mammografi är den enda examen att visa tidig cancer stadium bröst. Andra tentor som MRI, ultraljud och nuklearmedicin görs efter ett bröst massa bildas. Bröstcancer i tidigt stadium är i form av mikro-förkalkningar. Misstänkta egenskaper är vassa förkalkningar som verkar för att bilda ett mönster.

Om din Mammografi visar en ny formation av dessa mikro-förkalkningar, kommer du bli “kallades tillbaka” för fler bilder. De förkalkningar kommer att förstoras för att få en bättre titt. Om de fortfarande ser misstänksamma, kommer du att hänvisas till en biopsi. Att hitta bröstcancer i detta skede har den bästa prognosen.

Om din Mammografi visar en ny massa, kommer du att hänvisas till ett ultraljud eller nuklearmedicin examen. MRI kan göras också. De egenskaper hos en misstänkt massa är vassa oregelbundna gränser, hård fast massa och i allmänhet inte ont. Det känns också större än det är. Om det fortfarande verkar misstänkt kommer du att ha en biopsi.

Om du får ett “call back” efter din Mammografi, oroa dig inte ännu. Det finns flera skäl för ett “call back”.

1) Repeat – Motion på film
2) Upprepa – Inte tillräckligt med bröstvävnad på film
3) Upprepa – Film för ljus eller för mörk
4) ytterligare vyer – nya förkalkningar
5) ytterligare vyer – ny massa

80% av “call backs” är negativ, så du bör inte oroa dig om du är kallad. Jag var “kallades tillbaka” efter min Mammogram för förkalkningar och hade en biopsi. Tack och lov, det var negativt! Jag upptäckte att det är omöjligt att inte oroa sig. Vår bröst hälsa är mycket viktig för oss. Jag trodde jag skulle svimma från alla bekymmer!

Här är en lista över saker att göra för Breast Health:
1) Öva själv bröstundersökning varje månad
2) Har din läkare examen dina bröst en gång om året
3) Ha en mammografi varje år eller vart 2 år (avgörs av din riskfaktorer)
4) äta en hälsosam kost!

Du bör öva undersökning bröst själv en gång i månaden. Om du fortfarande har en menstraul cykel, Tenta själv en vecka efter din cykel. Om du inte gör det, plocka helst i månaden. Dusch är en av de bästa platserna till tentan själv. Den tvålvatten låter fingrarna glida över brösten och minskar friktionen. Se till att inkludera din armhålan (armhåla) område. Majoriteten av bröstcancer är i den yttre bröst (bröstvårtan till armhålan.)

Den bästa anledningen till egen bröstundersökning är du blir förtrogen med din bröstvävnad, därför att du upptäcker en förändring tidigt. Väntar ett år för din läkare att undersöka dig kan vara skillnaden mellan liv och död!

Jag vill uppmuntra alla kvinnor att följa alla steg för bröst hälsa. Dina nära och kära kommer att uppskatta dina ansträngningar för att bekämpa bröstcancer!