diabetes forskning och information.

För år nu otaliga miljarder har spenderats på diabetes forskningen, och alla som har varit involverade i denna forskning hoppades att kunna hitta den magiska botemedel som skulle hjälpa alla dem som lider med den fruktade diabetes sjukdomen.

Läkare har vetat i åratal om diabetes och de vet hur man behandlar det. De vet att det är bukspottkörteln som börjar svika i produktionen av naturliga insulin. Men har du frågat dig själv varför bukspottkörteln slutar att fungera i första hand?

Jag är säker på att läkemedelsföretagen som gör all medicinering för diabetiker skrattar hela vägen till banken när de vet med den nuvarande trenden saker kommer att bli värre snarare än bättre.

Diabetes informationen är entydig och när du blir äldre finns det en god chans att du kommer att ha någon form av diabetes som drastiskt kommer att förändra ditt liv. Det är också ett faktum att fetma är på uppgång eftersom fler människor och barn blir överviktiga desto större chans att de kommer att bli diabetiker.

Att vara en diabetiker innebär att du måste övervaka vad du äter och bör din situation blir värre kommer du att ha injicera insulin flera gånger om dagen. Då du börjar att leva med rädslan av att ha kardiovaskulära problem eller kanske högt blodtryck. Det kan vara så att du får njurproblem eller leversvikt, och sedan till råga på allt din syn blir sämre till den punkt du behöver nya glasögon varje halvår.

Att gå tillbaka till Diabetes forskning jag kom över en webbplats som ställde samma fråga som jag ställde tidigare. Varför bukspottkörteln slutar arbeta i första hand? Är det att göra med föroreningar eller konserveringsmedel eller den livsstil vi leder? Kanske är det bristen på motion eller de fruktade tal e som alla talar om?

Den person som gav svaret på den första frågan gav ett mycket rimligt svar att säga att det var den faktiska mat vi äter. Genast mitt sinne gick in överväxeln eftersom detta senaste decennierna har vi alla fått höra att vissa livsmedel är bra för dig bara för att få veta senare motsatsen.

Han gick därefter på att visa att med vissa kliniska tester hans teori faktiskt hade fungerat och att genom att förändra kosten hos kroniskt sjuka i många olika typer av sjukdomar som kroppen faktiskt kunde läka sig själv från många sjukdomstillstånd. Han förklarade också att det i vissa fall läkningsprocessen kan vara långsam, men en klar förbättring kunde ses.

Denna Diabetes forskning har också hjälpt människor med cancer och Alzheimers och Parkinsons Osteoporos och många fler sjukdomar som tidigare har visat sig vara obotlig. För diabetiker kunde de drastiskt minska deras beroende av insulin allt från att titta på vad de åt.