uppvärmd kemoterapi-ett bättre sätt att behandla mesoteliom

Cytostatika är en av de viktigaste formerna av behandling för mesoteliom och de flesta kemoterapeutiska medel för behandling av mesoteliom administreras intravenöst, vanligtvis en gång i veckan eller en gång var tredje eller fjärde vecka (tid bestäms av patientens läkare). Det finns flera vanliga kemoterapeutiska läkemedel som kan användas för att behandla mesoteliom, inklusive Alimta, cisplatin och karboplatin.

Det finns emellertid en ny form av cellgifter som testas i kliniska prövningar av behandling av mesoteliom patienter. Denna behandling, som kallas uppvärmd kemoterapi, visar något löfte för behandling av peritoneal mesoteliom, en form av mesoteliom som angriper skyddande beläggning runt buken. (På grund av behandlingen, har det ansetts olämpligt för pleurautgjutning och perikardiell mesoteliom.

Uppvärmd kemoterapi för peritoneal mesoteliom, som också är känd som uppvärmd intraoperativ intraperitoneal kemoterapi, ges i en helt annan metod än de vanliga sätten att ge kemoterapi.

Under den uppvärmda kemoterapi förfarandet, är en patient som behandlas med kemoterapeutiska läkemedel i flytande form som ges direkt i bukhinnan (slemhinnan i bukhålan). Innan detta kan ske, är massan av buken tumören minskat med kirurgi.

När det kirurgiska ingreppet har avslutats, kan kemoterapi börja. Under denna del av behandlingen, är patientens bukhinna genomsyras med uppvärmda kemoterapeutiska läkemedel för att exponera alla organ och vävnader i bukhinnan på ett enhetligt sätt (detta garanterar alla berörda organ får behandling).

De kemoterapeutiska läkemedel som används i det förfarande som upphettas till en temperatur mellan 44-46 ° C (111-114 F °), och den intraperitoneala miljö bibehålls vid en temperatur av cirka 42 till 43 ° C (107 till 109 F °). Det kemoterapeutiska vätskan perfunderas i peritoneum under en till två timmar och sedan dräneras från operationsstället.

Denna typ av cytostatikabehandling har två huvudsakliga fördelar jämfört med vanlig typ av kemoterapi:

Först är de kemoterapeutiska läkemedel appliceras direkt på det påverkade området. Detta innebär att läkemedel är i direkt kontakt med vävnader som påverkas av mesoteliom, till skillnad från i den vanliga formen av kemoterapi i vilken kemo läkemedel ges intravenöst därmed utsätta andra friska vävnader i kroppen att biverkningar av cellgifterna. Injektion kemoterapeutiska medel direkt i bukhinnan ökar deras koncentration på cancerform och orsakar mindre allvarliga biverkningar än traditionell kemoterapi behandlingar.

Den andra viktig egenskap är uppvärmningen av de mediciner till den ungefärliga temperaturen i den mänskliga kroppen. Kemoterapeutiska medel som administreras vid kroppstemperaturer har en ökad förmåga att tränga vävnader. Detta ger denna form av cellgifter en fördel gentemot traditionella cellgifter som traditionella cellgifter har ett problem med dålig penetration av täta tumörmassor.

Uppvärmd kemoterapi endast kan ges till peritoneal mesoteliom patienter, kan det inte användas för andra former av mesoteliom som pleurautgjutning och perikardiell mesoteliom. Patienter lämpliga för uppvärmd kemoterapi kommer att informeras av sin läkare och kommer att behöva diskutera behandlingsalternativ utförligt innan man börjar på denna form av behandling.