tio bästa tips för bättre bedtimes

Som godnattsagor metoder, förbereda ditt barns kropp för resten genom att vrida lamporna ner lite nedslående stimulerande aktiviteter såsom TV, datorer och hög musik. Du kanske gillar att bränna lite lugnande lavendel. Försök att uppmuntra ditt barn att njuta av lugnande aktiviteter såsom att läsa berättelser, pussel och färg istället strapatser spel. Du kanske gillar att träna några avslappningsövningar eller enkla sträckor yoga.

Upprätta en rutin att ditt barn blir bekant med och vet att han måste hålla sig till oavsett hur mycket han motstår – fatta ett beslut vilken tid han går till sängs och hålla fast vid det. Låt rutinen inkluderar lavendel bad, en mjölkdryck / frukt picknick, borsta tänderna, toalett, och en lugnande godnattsaga (du kan prova den vackra Aladdins Magic Carpet genom Relax Kids) och avslutar med en lång gosa och massor av lugnande ord . Försök att låta denna rutin vara så lugn och snäll som möjligt.

Om det finns en djup motstånd, få en pratstund med ditt barn och ta reda på vad det underliggande problemet är – det kanske att hon verkligen har en rädsla för att vara ensam, eller är mörkrädd eller känner sig ensam eller känner att hon miste . Att tala om sin rädsla och få massor av uppmärksamhet, förståelse och försäkran från dig kommer att hjälpa oerhört.

Bo som patienten som du kan och hålla stämningen så positivt som möjligt – barn som känner att de har upprört föräldrarna samt inför natten ensam, få det ännu svårare att slappna av och sova.

Om du kan göra läggdags en magisk tid, låt henne välja sin favorit historia och gosa hennes favorit nalle. Strö osynlig fairy damm i luften eller rita en cirkel av skydd runt dem. Tillåt tid för barnen att blåsa bort deras oro och rädsla.

En droppe lavendel på en vävnad nära kudden kommer att lugna ner honom och vara redo för en god natts sömn. En nattlampa kommer att ge en touch av magi till rummet samt lindra eventuella rädsla för att vara ensam i mörkret.

Du kanske gillar att införliva lite massage i deras rutin. Detta kommer att fördjupa sin känsla av trygghet och känsla älskade och omhuldade. Försök smeka ansiktet försiktigt eller mjukt kretsande insidan av sin handflata.

Efter deras gosa och kyss godnatt, utveckla ett mantra som godnatt godnatt eller sover tätt hoppas vägglöss inte bita. (För yngre barn). Detta mantra eller repetitiva ordspråket kommer att hjälpa ditt barn lösa.

Efter att säga godnatt, vara varsam men bestämd att tiden för att spela är över och det är dags att gå och leka eller ha ett äventyr i drömmarnas land. Se till att barnet känner att han har haft din odelade uppmärksamhet och känns helt älskade och trygga.

Dämpa belysningen, så hon vet att det verkligen är dags för sängen – du kanske vill spela lite mjuk lugnande musik eller pop på en avslappning CD. Relax Kids skivor används av tusentals barn i hela Storbritannien och föräldrar har hittat dem ovärderliga för att ge barnen en lugn läggdags upplevelse.
Om du har en digital radio, kanske du vill ställa in DAB Fun Radio vid sänggående eller www.funradiolive.com Vid 13:00, varje vardag, lyssna på en 4 min Relax Kids avkoppling som är perfekt för att få barnen redo för drömmarnas land.