ta hjärtat från hagtorn

Hagtorn är trädet av maj. Dess många vanliga namn inkluderar Whitethorn, hagthorn, damer kött, quickthorn, Maytree och mayblossom. Dess magi och medicin är gamla och minnesvärd. Från de tidigaste skivor, är hagtorn en av de heliga träden. Hawthorn är den sjätte träd av Ogam cykeln, har. Hath föregår Quer, eken, mitt träd av cykeln av tretton. Hagtorn sägs vakta gångjärnen och att övervaka hantverk. En gren av blommande hagtorn placeras i studio eller verkstad tros göra krukmakare duktiga och framgångsrika. Hath stänger det är öppet och öppnar det stängs. Hennes magi, som hennes medicinsk effekt, är långsam men långvarig.

Dagen av älvor avkastning är inte en kalender datum, men enligt Ellen Everet Hopman, författare av träd Medicine, träd magi, “dagen hagtorn blommar.” Som älva grindarna öppnar i maj, öppna ditt hjärta för hagtorn. Låt dess skönhet och styrka genomsyrar dig med stort hjärta, för hagtorn är den ört av friska hjärtan.

Hagtorn (Cratageus) är känd för sina långa törnen och klarröda Haws (apple-liknande bär). Taggarna kan användas som nålar, och säkringar av taggig hagtorn växer tillräckligt snabbt för att hålla jämna getter i schack. De läckra crimson haws – kallade gök s pärlor, Chucky ost och pixie päron – jäses till vin eller bakas in i små kakor för att fira den nya maj.

De blad, blommor och mogna bär av Cratageus oxyacantha smakar bra och är lätt konsumeras i te, infusioner och tinkturer. Konsekvent, långvarig användning av hagtorn rekommenderas särskilt för åldrande hjärtan, svaga hjärtan, skadade hjärtan, och de med högt blodtryck, angina, arytmi, hjärtklaff sjukdom, eller Reynauds sjukdom (arteriella spasmer).

Regelbunden användning av hagtorn kan:

Lägre blodtryck
Öka effektiviteten i hjärtats pumpande
Stärka hjärtmuskeln
Långsam hjärtrytm
Dilate kranskärlen
Förebygga hjärtsjukdom, hjärtinfarkt och stroke
Hjälp dem helande från hjärtkirurgi
Stödja immunsystemet
Öka livslängden

Den tyska kommissionen E – ett vetenskapligt organ som bestämmer effektiviteten av växtbaserade läkemedel – rekommenderar te eller tinktur av hagtorn för:

Hjärtsvikt motsvarande steg I och II i NYHA
Känslor av tryck och täthet i hjärt-regionen
Den åldrande hjärta ännu inte kräver digitalis
Mild bradyarytmi
Ökad koronar och myocardial cirkulation

Det finns inga kontraindikationer och ingen överdos av hagtorn. Det är säkert att ta med något annat läkemedel, inklusive andra hjärtmediciner. (Även om det är överflödigt att ta medicin blodtryck efter att ha tagit hagtorn i tre månader.)

Hagtorn är en medlem av ros familjen, och därmed nära besläktad med nypon, äpplen, körsbär, aprikoser och mandel. Hawthorn te görs typiskt genom stöpning två teskedar av torkade blad och blommor i en kopp kokande vatten i tjugo minuter. Hawthorn infusion görs genom stöpning ett uns av torkade blommor och blad eller ett uns av torkade haws i en liter kokande vatten i minst fyra timmar. Jag gör hagtorn tinktur genom att blötlägga torkade hagtorn haws i 100 bevis vodka i minst sex månader, eller tills det blir helt rött.

En dos är en kopp te, en halv kopp infusion, eller en dropperful av tinktur, tas första sak på morgonen och sista på kvällen. För de tre första månaderna av användning, kan en tredje dos, middagstid, tillsättas. Traditionella europeiska naturläkare alltid lägga en stor sked honung till hagtorn te eller infusion. De tror att sötma helar hjärtat.

Hawthorn förmåga att sakta sänka blodtrycket är väl dokumenterat, även om mekanismen för sin talan är oklar. Hawthorn inte blockerar kalciumkanaler heller är det ett diuretikum. I själva verket är det mycket betraktas som ett säkert sätt att sänka blodtrycket när patienten är diabetiker eller har njursjukdom. Ett injicerbart preparat av hagtorn användes mycket inom den moderna medicinen före införandet av droger blodtryck och hjärt-ventil kirurgi. Det finns fortfarande i Tyskland.

Den äldre Rodale skrev om hans hjärta och dess svar på hagtorn i Organic Gardening i mitten av 50-talet. Hans ledare lovordar hans förnyade hälsa och vigör stå som en nutida bevis på en gammal ört.

Bladen, blomknoppar, blommor och bär / Haws av hagtorn är alla rika på antioxidanter flavonoider. Flavonoider gynnar hjärtat och blodkärlen på många sätt. Deras kraftfulla anti-inflammatoriska effekter blodkärlen. Deras anti-mikrobiella åtgärder stannar lågaktivt infektioner som de associerade med sjukdomar i tandköttet från att skada hjärtat. Och flavonoider stödja hälsosamma funktion av immunsystemet och levern. Inte undra hagtorn är den ört av livslängden i berättelser och sagor!

Förutom flavonoider, är hagtorn rik på mineraler, och innehåller en liten mängd av den aktiva beståndsdelen oligomera procyanidine (1-epicatechol). Talrika vetenskapliga författare har skrapat huvudet i förvåning att hagtorn kan få någon hjälp verkan, eftersom den inte har någon skadlig effekt. Farmakologiska studier av IT-komponenter bevis “inget objektivt mätbara resultat.” Det bara är inte tillräckligt “aktiv ingrediens” att redovisa sina observerbara handlingar. Men örter förstår att magin av hagtorn är summan av delarna, inte i en aktiv princip.

Näringsämnena i hagtorn hjälpa sin aktiva ingrediens så att hjärtat och cirkulationssystemet är långsamt och djupt läkt på flera nivåer. Hagtorn bär sin magnesium och kalcium direkt till hjärtat muskler, höja deras förmåga att ingå avtal och att öka tillgången på syre. Denna positiva effekt sträcker sig in i hjärtats blodkärl samt. Hagtorn är unik i sin förmåga att stärka den svaga hjärta och bär det gamla hjärtat till en frisk framtid.

Hagtorn fungerar ordentligt, pålitligt, och långsamt. Konsekvent användning av den korrigerande åtgärden krävs för fördelar öka. Men, en gång vunnits, kvarstår förbättring. Jag tar hagtorn bär tinktur flera gånger i veckan för att hålla min 60-plus-åriga hjärta i bra form.

Det finns magi och medicin i trädet av maj, hagtorn. Ta hem själv idag.

Friskrivningsklausul: Detta innehåll är inte avsedd att ersätta konventionell medicinsk behandling. Några förslag gjorts och samtliga noterade örter är inte avsedda att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga sjukdom, besvär eller symtom. Personliga riktningar och användning bör tillhandahållas av en klinisk herbalist eller andra kvalificerade läkarbesök med en särskild formel för dig. Allt material på denna webbplats / e-post ges för allmän information endast och bör inte betraktas som medicinsk rådgivning eller konsultation. Kontakta en ansedd läkarbesök om du är i behov av medicinsk vård. Motion självförtroendet genom att söka en andra åsikt

Susun ogräs
po box 64
woodstock, NY 12498
Fax: 1-845-246-8081