diabetisk retinopati – diagnos och behandling

Någon med diabetes är en ökad risk för även få tillstånd som kallas diabetisk retinopati. Detta tillstånd kan allvarligt påverka en diabetiker vision till den grad att orsaka blindhet. Det är behandlingsbar men måste upptäckas innan det orsakar oåterkalleliga skador på ögonen.

Diabetisk retinopati är ett vanligt tillstånd för dem med diabetes och kommer att påverka nästan alla med typ 1-diabetes och nästan 60% av de med typ 2-diabetes. Denna sjukdom uppstår när blodkärlen i näthinnan är skadade genom inverkar av diabetes. Eftersom skadorna ökar synproblem kommer att börja visas. Om den lämnas obehandlad tillfällig eller permanent blindhet kommer att resultera.

De flesta sjukdomar och medicinska tillstånd kommer att ha varningsskyltar på att något är fel innan de blir allvarligare. Tyvärr diabetesretinopati är inte en av dessa typer av sjukdomar. Det finns inga tidiga symtom eller varningstecken att någon kan peka på som varnar de kan lida av detta tillstånd. För många diabetiker det kommer att smyga upp på dem och skada deras syn innan de ens visste att det kan vara ett problem, även om det kan sakta har skadar sina ögon under en lång tidsperiod.

Medan diabetesretinopati är ett allvarligt tillstånd finns det ett sätt för diabetiker att hålla sin syn i gott skick. Genom att genomgå regelbundna ögonundersökningar detta villkor kan fångas och behandlas innan den gör oåterkallelig skada för ettor syn. Den enda anledningen till att denna sjukdom någonsin skulle smyga upp på någon och visas från ingenstans är avsaknaden av årliga synundersökningar. Det är upp till den enskilde att ta bevarandet av deras syn på de egna händer och undvika de komplikationer som retinopati kan orsaka.

Anledningen till att det är viktigt att få regelbundna synundersökningar är om diabetesretinopati är fångad i ett tidigt skede är behandlingsbar. Det kan behandlas med kirurgi laserfotokoagulation med mycket goda resultat. Tyvärr om den inte fångas snart nog skadan kan vara att bra för någon form av laser kirurgi för att korrigera.

Diabetisk retinopati kan vara en skrämmande sjukdom för alla diabetiker att hantera. Genom att ta rätt steg för att diagnostisera denna syn stjäla sjukdom i ett tidigt skede möjligheterna att effektivt behandla det är störst.