diabetesneuropati – den mindre kända av diabetiska symptom

Det uppskattas att nästan 60 procent av diabetiker upplever någon form av diabetesneuropati. Vad är diabetesneuropati? Detta är en diabetiker symptom som orsakar nervskada i varierande grad. Även diabetesneuropati är så vanligt, försummar patienten ofta, vilket leder till många fler komplikationer senare.

Symtom på diabetesneuropati

– De symtom på diabetesneuropati är domningar, stickningar och stickningar i extremiteterna, kramper ibland allvarliga eller bränning av armar och ben, vilket gör dem mycket känsliga för så mycket som en fjäder touch! Symtomen vid denna sjukdom brukar börja med fötterna eller benen och sedan kan gå vidare för att påverka händer, armar och andra kroppsdelar också.

– Denna sjukdom orsakar ibland en känsla av yrsel som även kan orsaka en person att resa och faller ofta.

– Det kan också orsaka alternativa fall av diarré och förstoppning.

I vissa fall kan män som lider av denna störning uppleva en minskning av libido och misslyckande att uppnå erektion.

Det riskabla sak om dessa symtom är att patienten ibland känns aldrig känsligheten försämras och domningar inställning i, tills det är för sent. Vid andra tillfällen kan sjukdomen orsaka smärta och okänslighet från tid till annan, i de drabbade organen.

Orsaker till diabetisk neuropati

De exakta orsakerna till denna sjukdom är inte känd, men forskning pågår. Forskarna tror att detta kan vara ett resultat av minskad syretillförsel i nerverna, till följd av små blodkärl skada eller på grund av flera kemiska förändringar som sker i kroppen, tack vare sjukdom!

Nervskada uppstår när glukos i kroppen fäster sig till proteinerna och ändra deras struktur och funktion, vilket hämmar den normala blodkärl eller vaskulära funktioner. Män upplever diabetesneuropati oftare än kvinnor.

Sätt att undvika denna sjukdom

– Alltid hålla ditt blodsocker under kontroll.
– Också hålla koll på din vikt och konsumera en hälsosam diet.
– Undvik mat som är fet och hög i kolhydrater.
– Håll upp din träning schema.
– Var strikt om din medicinering schema.
– Besök din läkare regelbundet och ta regelbundna kontroller också.

Konsekvenser av diabetesneuropati

Om diabetesneuropati skulle orsaka skador på nerverna i händer och fötter, kanske du känner intensiv smärta däri. Omvänt kan du också hamna med någon känsla alls på andra tider. Dessa bör vara användbara signaler för dig att misstänka starten av sjukdomen. Om den lämnas obevakad, kan huden runt fötterna spricker och utvecklas till sår. För att göra det ännu värre, kan du skadas i benen och aldrig veta.

Att ta hand om fötterna under diabetesneuropati

Eftersom diabetesneuropati främst påverkar fötter, tar hand för att undvika skador på dem genom att skydda dem alltid. Håll dem rena och torra vid alla tidpunkter. Dessutom, se till att få regelbundna kontroller göras på fötterna för att se till att du är fri från problem.

Vid minsta tvivel om detta särskilt diabetiker symptom, besök din läkare och inte fästa avseende vid hans råd.