symptom på eksem förstå tecken på eksem

Eksem symtom finns i en mängd olika former, utan två människor som lider på exakt samma sätt. Av de symptom som kan upplevas, de flesta drabbade delar en torr klia, rodnad, sprickor i huden och utslag hos vissa drabbade områden. Det kliar är en av de mest problematiska symptom, med tanke på att det är detta som gör det lider vill repa vilket i slutändan gör att omfattningen av obehag för de flesta patienter. Behandla detta är det första steget på vägen till en framgångsrik förvaltning av tillståndet.

Patienter som lider av eksem har en tendens att bli mer mottagliga för klåda och sprätta, vilket driver dem in i en evig “klia-scratch” cykel. Denna kännetecknas av en svår klåda, där den sjuke då känner lust att klia. I sin tur innebär detta kliar förvärrar situationen för den drabbade huden, vilket gör det således starkare klia, och så cykeln fortsätter. Detta kan vara en särskilt svår rutin att bryta, vilket gör eksem så betydande problem för sitt lidande.

Eksem har varit känt för att påverka huden ovanför och runt ögonen och ögonbrynen, vilket kan vara särskilt farligt när det gäller repor. Om området runt ögonen är ständigt kliade det utvecklar ofta en obehaglig utseende. Många människor lider av eksem så småningom få en atopisk veck, som visas som hud-veck under ögonen. Ibland inflammation kan leda till att huden runt ögonlocken till mörkare. Ögonfransar och ögonbryn kan också bli tunnare och förlorar sina hår på grund av överdrivet gnuggande.

Forskare har noterat skillnader i huden hos personer med eksem som kan bidra till huden symptom. Forskningen har utförts på hudtyper av eksem drabbade, vilket har visat skillnader i huden jämfört med den icke-drabbade. Det yttre lagret av huden, överhuden, består av två divisioner. Den innersta segment består av fuktiga celler och den yttre sektionen, även kallad hornlagret, är död och saknar fukt.

Trots de obehagliga symptom på eksem, det finns ett stort antal behandlingar på marknaden. Krämer är receptbelagda, produkter som Elidel är ett populärt val och bör förhindra klåda och främja hudens återhämtning. Många drabbade tycker ljusterapi stor hjälp eftersom den använder UVB att lösa många hudproblem som bidrar till eksem. Enkla saker som att förändra din kost kan verkligen leda till förbättringar av din hud.

Som de med eksem tenderar att ha hud som allvarligt saknar fukt, är det bäst att se till att bad är inte för varmt som det varma vattnet kan göra huden ännu torktumlare, och återfukta ofta. Vissa tvålar kan fungera som ett irriterande för huden, så de med eksem bör välja sina produkter noga och välja att använda tvål för känslig hud. Rengöringsmedel som tvål-fri är också en bra sak att använda, kommer tvål även om de är konstruerade för känslig hud utan tvekan torkar huden ut.

Prata med din läkare kan hjälpa dig att hitta det bästa läget av behandling för ditt eksem. Du ska inte bli generad eller nedstämd av de symptom du upplever som eksem är en vanlig hudsjukdom. Din läkare kommer att försöka se till att med rätt behandling, kommer ditt eksem inte att störa din vardag.