symptom och faktorer av plötslig hjärt-attack (SAC)

Plötslig hjärt attack är ett tillstånd då hjärtat slutar all sin verksamhet plötsligt och oväntat. När dess hända, stannar blod som strömmar till hjärnan och andra organ. Det skiljer sig från “hjärtattack”. Under hjärtinfarkt, slutar hjärtat inte slog plötsligt. Hjärtinfarkt händer främst på grund av blockering i ventilen och den blockerar blodflödet till en del av hjärtmuskeln. Men människor som hade hjärtinfarkt löper risken att få SAC. Ibland kan vi inte diagnostisera några symtom för SAC eftersom det händer också att de människor som verkar friska och har inga hjärtsjukdomar. Det orsakar död, om vi misslyckades med att ge behandlingar inom några minuter. I denna artikel kommer vi att veta mer detaljer om SAC.

I grunden har vi ett internt elsystem som styr hastigheten och rytmen av hjärtslag. Om det finns något problem i elsystemet, kan vi observera onormal hjärtrytm. På grund av det här problemet, kan hjärtat slå för fort, för långsamt eller oregelbundna beats. Ibland kan det leda till att hjärtat sluta pumpa blod till kroppen plötsligt. Detta kallas Plötsligt hjärtstopp. Det kräver snabb behandling. Människor i 95% har dött på grund av SAC inom några minuter och därmed katastrofhjälp krävs för detta. Defibrillator hjälper mycket för denna typ av hjärtsjukdomar. Det är en apparat som skickar elektriska stötar till hjärtat för att försöka återställa sin normala rytm. Automatisk extern defibrillator kan hittas på offentliga platser som flygplatser och kontor som kan användas för att rädda livet på människor som möter plötsligt hjärtstopp.

Merparten av tiden SAC sker utan någon varning och även läkare sällan diagnostisera den. Men det kan diagnostiseras efter det händer. Om du har en hjärtsjukdom, måste du kontrollera med kardiolog och diskutera om de behandlingar för att skydda dig från SAC. Vissa kardiolog är specialiserade på att hantera hjärtats elektriska system och därmed de kommer att ha mer kunskap om detta. Det finns olika typer av prov praxis är allmänt tillgängliga för att diagnostisera risken att SAC. Tester såsom EKG (elektrokardiogram), ekokardiografi, hjärt magnetisk resonanstomografi och hjärtkateterisering kunde hjälper dem att identifiera risken för att få SAC. Du kan hitta symtom men det händer väldigt snabbt. Det första tecknet på SAC är svimning (medvetslöshet), samtidigt, kan ingen hjärtrytm och ingen puls kännas. Undersökningarna fann vissa människor kan ha en racing hjärtslag eller känner dig yr. Få människor hade bröstsmärtor med i en timme innan SAC och få hade andas olägenheter med i en timme. Dessa är de snabba symptom på SAC. Hälsosam livsstil skulle hjälpa dig att förhindra detta. Det är viktigt att ha en hälsosam kost. Välj att ha en mängd olika frukter, grönsaker och säd. Korn bör komma från fullkornsprodukter. Undvik att ta överskjutande mängd mat som innehåller mättat fett, transfetter och kolesterol. Balansera intaget kalorier med dina fysiska aktiviteter. Alltid vara aktiv fysiskt.