påverkar av familj, hjärtslag och acetylsalicylsyra om hjärtinfarkter

Om någon av familjemedlem lider av en hjärtattack, ökar det sannolikheten för de övriga familjemedlemmarna förvärva det?

Om din pappa eller bror hade en hjärtinfarkt före 55 års ålder, eller om din mamma hade en före 65 års ålder, du är mer benägna att utveckla hjärtsjukdom. Detta betyder inte att du kommer att få en hjärtattack. Det betyder att du bör ta extra väl hand om ditt hjärta för att hålla den frisk.

Man har funnit att om någon av föräldrarna har upplevt en hjärtattack, då deras barn kan utveckla det också. Detta är mer troligt i fallet med de vars bror eller far drabbades av en hjärtattack innan av femtio fem år. Dessutom är det möjligt i fallet om mamman hade haft en hjärtinfarkt innan de fyllt sextiofem år. Detta får inte leda till slutsatsen att någon i familjen kommer att ha en hjärtattack. Detta innebär faktiskt att de andra medlemmarna i dessa familjer måste ta hand och måste vara medvetna om och undvika faktorer som leder till orsaken till hjärtinfarkt.

Betyder det att man har en hjärtattack om ibland hjärtat slår mycket snabbt?

Den hastighet med vilken hjärtat slår varierar från olika situationer. En sådan förändring beroende på situationen är inte alls skadligt. Även när man blir gammal hjärtat ändras slå ränta successivt. Man behöver inte oroa dig eller ens panik i sådana fall som alltid anses vara normal. I de fall då det finns en liten fladder eller några känslor av andnöd i bredden som kvävning eller ens yrsel, rådfråga en läkare är tillrådligt.

Hindrar Aspirin på något sätt hjärtattack?

Ja, det är sant att aspirin hjälper slåss hjärtattack, men inte i alla fall. Det är till hjälp för kvinnor med hög risk som de redan haft en hjärtinfarkt. Det finns även mycket alarmerande biverkningar av att konsumera aspirin också. Aspirin tillsammans med andra läkemedel kan vara skadliga. Om patienten vill ta acetylsalicylsyra, samråd med läkare innan du tar acetylsalicylsyra är ett måste. Efter läkares tillstånd, kan patienten ta acetylsalicylsyra enligt läkarens ordination.

Genom att nu de olika faktorer såsom familj, hjärtslag och acetylsalicylsyra som gör eller inte påverkar hjärtinfarkt har diskuterats.