orsaken till malignt pleuramesoteliom

Pleuramesoteliom är sällsynt. Det är vad de ansvariga skulle få er att tro. Om Pleuramesoteliom är så sällsynt, hur tror du, är mer än 2000 till 3000 nya patienter diagnostiseras varje år?

Faktum är Pleuramesoteliom brukade vara en sällsynt form av cancer som gjorde en symptomatisk utseende 30-50 år efter exponering för asbest. Du ser det enda sättet att krympa Pleuramesoteliom är genom att exponeras för asbest. Före 1980 fanns det inga lagar som skyddar arbetstagare mot asbest exponering på arbetsplatsen, men när det visade sig att människor som arbetar i en miljö av asbestexponering har diagnosen Pleuramesoteliom 30-50 år efter exponering, började lagar att ändras.

Tänk dig att du arbetar i 30 år i en bransch och när du närmar dig pensionsåldern du eller din älskade kontrakt Pleuramesoteliom.

vad är pleuramesoteliom
Pleuramesoteliom cancer är en elakartad cancerform som finns i säcken slemhinnan i bukhålan eller runt hjärtsäcken. Det är en snabb och dödlig cancer som en gång symptomen utvecklar den delar med en snabb takt och komplikationer skapas inom ett år. Överlevnaden är noll och den förväntade livslängden när pleuramesoteliom cancer utvecklas är knappast två till tre år, om du har tur.

asbestexponering och pleuramesoteliom
80% av alla mesoteliom fall för arbetstagare inom asbest industrin. Sjukdomen är vanligare hos män i åldrarna 50 och 70 och är kontrakterad genom yrkesrisk.

De flesta lagar framkommit men som ännu inte ger komplett skydd för arbetstagarna i Asbest branschen. Människor som arbetar i varv, gruvor, fabriker isolering etc är fortfarande lika lönsamt att få pleuramesoteliom som de var decennier sedan. Malignt pleuramesoteliom orsakar död. Felet ligger hos din arbetsgivare.

Mesoteliom Resurs Online, finns information som hjälper dig att förstå sjukdomen, dess orsaker, effekter och hur man bäst kan klara av det. Om du behöver ytterligare hjälp eller har några frågor om vad du har sett hittills, är du välkommen att kontakta oss för mer information.

åtgärder du kan vidta
Pengar är inte allt. Men om du eller din älskade har fått diagnosen mesoteliom som ett resultat av asbestexponering, överväga rättsliga åtgärder som du kan ha rätt till ekonomisk ersättning.