naturliga prostatacancer förebyggande

Här går vi igen folks. Forskarna är nu tyder på att lykopen, rikligt finns i tomater, kan nu minska risken att få prostatacancer. Dessa moderna studier på prostatacancer har dragit slutsatsen att tomatbaserade produkter avsevärt kan bidra till att skydda män från prostatacancer.

Studien visar att ju fler tomater i en människadiet, desto mer möjligheten att han inte kommer att utveckla prostatacancer under sin livstid. En naturlig prostata botemedel för optimal hälsa bör också innehålla en blandning av vitaminer och mineralämnen kosttillskott för god prostata hälsa.

Nästa fråga är jag säker på att du kommer att ställa är – varför är tomater detta viktigt för att förebygga prostatacancer. Nå, har det upptäckts att den lykopen som finns i tomater är en antioxidant som i sin tur är en typ av kemiskt medel som hjälper till att förhindra eller vända den cellulära processen för oxidation.

Detta fungerar på att förebygga prostatacancer eftersom det har visat sig att alltför mycket cellulära oxidation kan vara farligt för ens hälsa. Detta beror främst på att oxidation producerar fria radikaler, som ökar sina chanser att utveckla cancer vävnader. Så, genom dess antioxidant natur, lykopen (och slutligen tomater) hjälper till att förstöra fria radikaler och därigenom förhindra prostatacancer och andra former av cancer för den delen.

Andra sätt är att leta efter mat och vitaminer som innehåller massor av antioxidanter som vitamin E. Dessa vitaminer kommer att gå långt i att hjälpa dig att döda fria radikaler i kroppen.

reality check!

Jo, i teorin, till hela äta tomater hålla prostatacancer i schack låter som en bra idé, tänker tillbaka på alla andra idéer som har visat falskt.

kaffe orsakar cancer
kaffe orsakar inte cancer
inte äter ägg som de höja ditt kolesterol
det är okej att ha ett par drinkar i veckan
havregryn sänker ditt kolesterol
havregryn minskar inte ditt kolesterol

Vi har hört i flera år att få en solbränna avsevärt ökar risken för hudcancer, och vi bör arbeta för att hålla sig borta från solen. Aktuell forskning visar dock att åtminstone några solexponering faktiskt kan vara till nytta för vår allmänna hälsa och välbefinnande.

Problemet är att många forskare nu är fokuserade inte på god vetenskap utan på att få medial uppmärksamhet. Denna längtan efter uppmärksamhet resulterar i teorin är som publiceras och rapporteras till allmänheten utan tillräcklig forskning eller bevis. Hela idén med att äta mer tomatbaserade produkter för att öka din lykopen skulle förmodligen vara resultatet av denna uppmärksamhet i media enhet.

Fortfarande, om möjliga chans att detta kan vara åtminstone något fördelaktigt och det faktum att det inte kommer att skada dig, skadar det inte att lägga till ytterligare en servering eller så av tomatprodukter till din diet. Så sätt igång och pressa att ketchup på din tallrik … åtminstone för nu, det är bra för dig.