lipid screening hos barn och ungdomar

Det enda som behövs för cholesterolrastrering hos barn och ungdomar är att identifiera pediatriska patienter med familjär hyperkolesterolemi (FH), sedan tidig sjukdom upptäckt är avgörande för att underlätta behandlingen för att förebygga kranskärlssjukdom.

Avancerad Lipoprotein fingeravtryck är en mer exakt cholesteroltest som tillåter läkare att identifiera hälsorisker som traditionella skärmar missar. Läkare har nu ett exakt avläsning inte bara av patientens kolesterolnivåer men andra oberoende riskfaktorer som förknippas med hjärtsjukdomar.

Processen skiljer lipider i blodet för att skapa en detaljerad kolesterol profil som hjälper läkare att identifiera patienter med risk för hjärtsjukdom. Den detaljerade diagrammet kan en läkare att exakt analysera patientens totala riskprofil och övervaka effektiviteten av en diet eller behandlingsregim.

Denna avancerade analytiska tekniker som kan hjälpa läkare att diagnostisera tidiga varningstecken för kranskärlssjukdom, som dödar mer än 2.600 amerikaner varje dag, enligt American Heart Association. Höga LDL-kolesterol är en viktig orsak till hjärt-kärlsjukdom, enligt National Cholesterol Education Program.

Syftar till att identifiera tidiga riskfaktorer, utfärdade National Cholesterol Education Program riktlinjer kräver mer omfattande kolesterol skärmar samt andra riskfaktorer som inte ingår i kolesterol skärmen.

Tidig upptäckt, särskilt i ungdomen, är nyckeln till att bromsa utvecklingen av hjärtsjukdomar senare i livet. Avancerad cholesterolrastrering är ett värdefullt verktyg som vinner acceptans bland medicinska försäkringsbolag.

Texas A & M University forskare skapade Avancerad Lipoprotein fingeravtryck som en mer exakt cholesteroltest som tillåter läkare att identifiera hälsorisker som traditionella skärmar missar. LipidLabs ytterligare förfinat Advanced Process Lipoprotein fingeravtryck och gjorde Avancerad Lipoprotein fingeravtryck tillgängliga för kommersialisering. LipidLabs ‘resultat översätter till mer exakta och specifika uppgifter som att göra kliniska bedömningar och guide patientens terapi och prevention till rimliga kostnader.

Ett. åldern mellan 2 och upp till 20 år och ingen föregående screening?
Anvisningen gäller för barn och ungdomar i åldrarna två och tjugo år. Barn före två års ålder inte kräver bedömning lipid status. Vuxna 20 år eller äldre ska screenas för deras lipid status När ett barn eller tonåring har visats helst i åldrarna 2 till 20, behöver de inte ha screeningen upprepas.

2. förälder med förbehandling totalkolesterol> 300?
Vuxen FH heterozygoter har nivåer förbehandling kolesterol i 300 till 500 mg / dL. Vuxen FH homozygoter har obehandlade kolesterolnivåer högre än 500 mg / dl. Öka lämplig screening för barn i riskzonen för FH.

Tre. mäter totalkolesterol
Mätning av icke-fastande serum totalkolesterol rekommenderas för barn och unga vuxna som har antingen en första gradens släkting med en historia av tidig CHD före en ålder av 55 år för män och 65 år för kvinnor.

4. totalkolesterol> 200?
En totalkolesterol på 200 mg / dL är cutoff för individer i riskzonen för FH. Totalkolesterol större än eller lika med 200 mg / dL kräver ytterligare klinisk bedömning.

Fem. LDL-kolesterol> 164?
En LDL-cholesterol av 164 mg / dl har visat sig vara det mest diskriminerande nivån för identifiering av FH. Borderline nivåer (155-175 mg / dl) bör upprepas för att erhålla ett genomsnitt. Läkare bör också få kolesterolnivåer från föräldrarna.