högt blodtryck – komma till rätta med grunderna.

För många människor, föreslår ordet hypertoni överdriven spänning, nervositet eller stress. Den gemensamma definition hänvisar till högt blodtryck utan att syfta på någon orsak.

Dubbat den tysta mördaren eftersom den lömska hur det fungerar bort i bakgrunden av någons hälsa. Högt blodtryck om de lämnas obehandlade och ignoreras kan leda till dödliga komplikationer i en mängd olika illnesses.More än 50 miljoner amerikaner beräknas ha högt blodtryck.

Högt blodtryck förekommer oftare hos blacks-in 32% av svarta vuxna jämfört med 23% av vita och 23% av Mexikos Americans.Also, konsekvenserna av högt blodtryck är sämre för svarta.

Det verkar som om de risker och frekvens av högt blodtryck ökar proportionellt med åldern med över tre fjärdedelar av kvinnorna och 4/6 av män över 75 års ålder klassificeras som sufferers.High blodtryck är dubbelt så vanligt bland människor som är feta som bland dem som inte är det.

I USA har endast uppskattningsvis två av tre personer med högt blodtryck har diagnostiserats. Den behandling siffror för högt blodtryck och därmed förbundna villkor är ännu lägre med endast 75% av de diagnostiserade sjuka faktiskt får medicinsk behandling.

Hypertoni beräknas genom sätt att registrera två figurer. Den första siffran är den högsta och återspeglar det högsta trycket i artärerna vid sammandragning av hjärtat under processen kallas systole. Det diastoliska siffra är den andra siffran beräknas och representerar trycket i hallen produkten till processen för kontraktion igen.

Blodtrycket skrivs som systoliskt tryck / diastoliskt tryck, till exempel 120/80 mm Hg (millimeter kvicksilver). Denna avläsning är kallad “120 över 80.” Högt blodtryck definieras som ett systoliskt tryck i vila som genomsnitt 140 mm Hg eller mer, ett diastoliskt tryck i vila som genomsnitt 90 mm Hg eller mer, eller båda.

Det är nu allmänt accepterat att oavsett hur liten uppgång i högt blodtryck desto större chans är av komplikationer till följd av associerade sjukdomstillstånd. Den förändring i inställning till dessa gränser har skett genom ökad forskning om hypertoni belyser ytterligare oförutsedda komplikationer.

Forskning har visat att det inte är ovanligt att upphöjda siffror i både systoliskt och diastoliskt tryck för dem som lider av högt blodtryck. Det har visat sig att när Högt blodtryck har åstadkommits genom ökad ålder att det inte är ovanligt att se ett normalt diastoliskt tryck matchas med en upphöjd systoliska siffra.

Detta tillstånd har kallat “isolerad systolisk hypertoni”. Om blodtrycket är högre än 180/110 mm Hg och det finns en frånvaro av associerade symptom då hela tillståndet kallas en hypertensiv brådskande. ”

Det har varit ytterligare ett villkor redovisas som malign hypertoni och detta inträffar när blodtrycksvärden är över 210/120 mm Hg. Detta har endast visat sig ske i cirka hälften av en procent av alla drabbade.

Återigen incidensen av malign hypertoni är större inom det svarta samhället och bland de människor från de socioekonomiska grupperna. Till skillnad från hypertensiva brådskande fall kan malign hypertoni producera en mängd allvarliga symtom. Om den inte behandlas leder malign hypertoni vanligen till döden i 3 till 6 månader.