hjärtsjukvård kan komma till ditt vardagsrum

Som baby boomers närmar deras 60s, många uppger att deras hälsa-särskilt sin hjärthälsa-blir en prioritering. Snart denna grupp, som redan har väckt färg-TV och video hem i deras vardagsrum, kan inleda annan högteknologisk innovation i sina hem: remote hjärtsjukvård.

Mer än 70 miljoner amerikaner lever för närvarande med en hjärt-kärlsjukdom, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Experter säger snart kommer det att vara möjligt för hjärtpatienter som skall övervakas i bekvämligheten av sina egna hem, kommunicera med sin läkare med hjälp av en TV-baserad interaktiv plattform sjukvård.

Philips, till exempel, håller på att utveckla ett system för läkare att utbilda sina patienter, samt övervaka deras hälsotillstånd på distans, med hjälp av en säker bredbandsanslutning till ett hem TV. Patienter får dagliga påminnelser och personliga meddelanden, tillsammans med pedagogiska videos och feedback på sina vitala tecken, baserat på en anpassad vårdplan av riktlinjer-baserat innehåll.

Hem fjärrövervakning har visat sig minska sjukhusinläggningar för hjärtsvikt patienter och förbättra patienternas tillfredsställelse. “Studier har visat att patienter med tillgång till hemmet teleövervakning har förbättrat överlevnaden jämfört med traditionell vård”, säger Maarten Barmentlo, vice VD, VD Connected Care, Philips Consumer Healthcare Solutions.

Framsteg inom imaging och uppföljning har lett till tidigare diagnos, vilket i sin tur bidrar till att rädda liv och minskar kostnaderna. Minimalt invasiva procedurer minskar patientens trauma och kostnader. Inom den mycket föränderliga värld av vård informatik, gör rätt information vid rätt tidpunkt bättre behandling och lägre kostnader.

Hjärtsjukvård är en del av en cykel som går från diagnostik till behandling för att följa upp vården. Tekniken förändras som kontinuum, som medicinsk teknik fortsätter att förändra vården.

För en generation som har upplevt en betydande mängd av Firsts, är hjärtsjukvård i hemmet bara ytterligare ett steg mot att göra livet så enkelt, bekvämt och praktiskt som möjligt.