hjärtsjukdomar nya riktlinjer för upptäckt och behandling av arteriell sjukdom

American College of Cardiology och American Heart Association lanserade olika riktlinjer relaterade till perifer arteriell sjukdom för att hjälpa läkare och alla sjukvårdspersonal att behandla på ett bättre sätt denna gemensamma villkor. Enligt statistiken mer än 12 miljoner människor lider av perifer arteriell sjukdom (PAD) i USA.

PAD är en riktigt allvarlig sjukdom, eftersom det kan orsaka amputation av extremiteterna, bristning av pulsåderbråck, allvarlig hypertoni, njursvikt, men även hjärtinfarkt, stroke och kardiovaskulär död.

Det är en sjukdom där artärer levererar blod till artärerna utanför hjärtan, till delar såsom ben, fötter, njurar och tarmar. Denna arteriell sjukdom kan orsaka skador på den fysiska hälsan för personer, genom att minska till exempel deras förmåga att gå.

Enligt experter, de nya riktlinjerna tillhandahåller en kortfattad diagnostik och behandling guidebok för patienter som lider av PAD och för läkare, läkarnas assistenter, läkare sjuksköterska, och sjuksköterskor som nu erbjuder vård för att behandla dem.

“En viktig källa till makt dessa rekommendationer är att de är så bred i sitt ursprung från varje kärl specialitet, som de försöker att nå en bred publik av kliniker. Alla kan använda dessa riktlinjer och en stor del av allmänheten kan dra nytta av dem, “sade Alan T. Hirsch, ordförande i skrivande kommitté.

Några höjdpunkter i riktlinjerna innefattar rekommenderade frågor och observationer som kan upptäcka dolda tecken på perifer arteriell sjukdom, rekommendationer om när ett aneurysm bör behandlas med kirurgi eller kateter-baserad terapi, liksom när “vakande väntar” är det bästa sättet, bland annat.