Health Solutions hjärthälsa – ditt hjärta är mer än en pump, det är också en brain_

Visste du att öppna ditt hjärta för att läka dina känslor, tankar och fysiska kroppen kan hjälpa dig att få ett friskt hjärta? Fokusera på hjärtsjukdom ger en modell för att hantera den livsstil länken i alla de stora dödliga sjukdomar, såsom cancer (prostata, bröst-, kolon-och lungcancer är den vanligaste), artrit, hiv / aids, diabetes och andra degenerativa sjukdomar. Hjärtat-livsstil länk förstås bäst och väl utforskade, vid denna tidpunkt, och hjärtat är trots allt den plats där kroppen, sinne, känslor och själ konvergerar.

Upp till ganska nyligen var hjärtsjukdomar betraktas som en manlig hälsa utmaning. Det är inte längre så. Eftersom mer och mer forskning också fokus på kvinnor och deras hjärtan har det blivit oroväckande klart att kvinnor över 45 år, särskilt i peri-och postmenopausala perioden, har samma, om inte högre, risken för hjärtsjukdomar som män .

En positiv familjehistoria och symptom som andnöd, trötthet, improduktiv kronisk hosta, blå eller smärtsamma extremiteter, extrem känslighet för kyla, bensår, svullna fotleder, smärta över bröstet, vänster arm eller upp på halsen vid vila eller under ansträngning, måste utvärderas noggrant med en fullständig fysisk undersökning, grundläggande blodprov och en ansträngning eller stress elektrokardiogram. En grundlig hjärta utvärdering bör ingå i allas årliga förebyggande läkarundersökning, oavsett om du har symptom eller en positiv historia. De naturliga och wellness behandlingsalternativ syftar till att förbättra energiomsättningen inuti hjärtats celler, liksom blodtillförsel till hjärtat, samtidigt underlättar frisättningen och överlämnande av blockerad känslomässig och mental energi.

Som en patient som deltog i den världsberömda Heart Disease Återföring programmet leds av läkare, Dr Dean Ornish, sade: “Även om testen visade mina artärer inte hade öppnat (! Vilket de gjorde), skulle jag fortfarande följa detta program, eftersom jag har öppnat upp! ”

Hypertoni (högt blodtryck), högt kolesterol och kardiovaskulära (hjärta och blodkärl) sjukdom riskfaktorer

Stora välkända riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom:
• rökning
• Förhöjda kolesterolvärden
• Högt blodtryck
• diabetes
• Fysisk inaktivitet
• Hög stress / ångest
• Positiv hereditet

Andra mycket viktiga, mindre kända riskfaktorer:
• Låg antioxidant status
• Låga nivåer av essentiella fettsyror
• Låga nivåer av magnesium och kalium
• Ökad trombocytaggregation (klibbighet)
• Ökad fibrinogen bildas
• Förhöjda nivåer av homocystein
• Stress i samband med typ A personlighet, oro, ångest
• fientlighet

hjärta fakta
• Forskning visar att hjärtat har en effekt på vår hälsa och lycka:
– Om till exempel, du fokuserar på och visualisera känslor av kärlek, frid och tacksamhet, din andning och puls sakta ner, och blir synkroniserade och harmonisk.
– Meditation har en liknande effekt.
• Känslor av kärlek har också en positiv inverkan på immunförsvaret, hormoner och hjärnans kognitiva funktion.

Heart forskning

Fler och fler studier visar sambandet mellan hjärtat, känslor, stress och det faktum att hjärtat också fungerar som hjärnan:

“Den avgrund mellan känslor och fysiologi minskat under 2005 som forskare upptäckte att känslomässig stress faktiskt kan, ge symtom på en hjärtinfarkt. Även forskargruppen slutsatsen att mekanismen är okänd avseende reversibel vänsterkammardysfunktion fälldes av känslomässig stress, föreslogs det att stresshormoner tillfälligt kan överväldiga hjärtceller. Öknamnet “Broken Heart Syndrome”, kan orsaken bäst beskrivas som “adrenalin förgiftning”.
– Wittstein, l.. neurohumoral funktioner i myocardial stunning grund av plötslig emotionell stress. New England Journal of Medicine. 352 (6): 539-548, 2005

Hjärta som hjärna (information som publiceras under 2006/2007):

Hjärtat har receptorer för, och tillverkning, peptider som är identiska till transportören neurotransmittorer meddelande molekyler inne i hjärnan. Det är nu kristallklart att hjärtat är en mycket viktig endokrin körtel, vilket gör och frigöring av stora hormon, ANF (förmaksnatriuretisk faktor). ANF ??har en djupgående effekt på hjärnans limbiska struktur och funktion. Det limbiska systemet är säte för känslor och stress överlevnad reaktion, och kallas också den emotionella hjärnan. Det limbiska systemet ingår hippocampus där minne, inlärning och kontroll centra för hela hormonsystemet bosatt. 60-65% av hjärtceller är neuroner (nervsystemet celler), och inte muskelceller som man tidigare trott. Dessa nervceller är identiska med hjärnans nervceller. 50% av hjärtceller neuron översätta information från hela kroppen för att hålla den fungerar som en harmonisk helhet. De övriga 50% har en direkt, utan någon mellanhand neurala samband med den känslomässiga hjärnan i huvudet, med en 24/7 heart-hjärna-hjärta dialog vi är helt omedvetna om. Hjärtat är en kraftfull elektromagnetisk generator som skapar ett elektromagnetiskt fält som omfattar kropp och sträcker sig 3-5 meter ifrån den. Man kan faktiskt ta ett EKG (electro cardiogram) läser 1 meter bort från kroppen, utan kablar bifogas! Detta elektromagnetiska fält har en djupgående effekt på hjärnan, inredning radio vågmönster som hjärnan drar materialet för att skapa en inre upplevelse av världen. Ytterst allt i våra liv beror på vår emotionella (dvs. känsla) reaktion på händelser.

Stress accelererar din puls genom utsöndring i binjurarna stresshormoner adrenalin, noradrenalin och lång sikt stresshormonet kortisol. Stress är initialt upplevs som känslor eller känslor inom det limbiska systemet i hjärnan. ANF ??påverkar inte bara den kontraktion hjärtmuskeln, trycket i blodkärlen och njurarna, men också humör-påverkande binjurarna, liksom hjärnan. I hjärnan, parasympatiska eller sympatiska impulser som kommer från hjärtat hjälpa utlösa uppkomsten av antingen lugnande eller stimulerande tankar och känslor. Forskning visar också att genom att fokusera på, eller visualisera känslor av kärlek, frid och tacksamhet, andning och puls sakta ner, och blir synkroniserade och harmonisk. Regelbunden meditation har en liknande effekt. I känslomässigt friska människor, det verkar finnas en stark tendens för hjärta och hjärna för att ha en väl fungerande dialog, och att förbli synkroniserade, eller infångad. Ångan speglar en positiv sinnesstämning, men också bidrar till att skapa den, bland annat genom att förbättra balansen i det autonoma nervsystemet (parasympatiska / avkopplande och sympatiska / excitatoriska systemet). Kroppen, tydligt, kan hjälpa till att läka sinnet. Men vad får detta helande process igång? Sinnet självt! Ditt sinne, när fokus på uppskattning, kärlek och fred, har en obegränsad makt att utlösa fysisk och känslomässig läkning.

Enligt Candace Pert i sin nya bok “Allt du behöver veta för att känna Go (o) d ‘, neurala bon som bildar vägar efter upprepade bränning i specifika mönster (jämför detta med vilda djur trampa samma väg till vattnet varje dag ), formen minne inte bara i hjärnan, utan också i hjärtat, ryggmärg, immunförsvar – faktiskt alla som sammanbinds av autonoma ganglier och en del av den psykosomatiska nätet. Denna information nätverk består skottlossningen mellan nervceller i nervsystemet (endast 2% av informationssystemet), kopplingen av ligander (peptider, hormoner, neurotransmittorer) till deras receptorer (98% av informationssystemet), och matrisen, eller intrikat spindelnät av kollagen fibrer som länkar hela Bodymind, och sträcker sig in i varenda cell. Enligt James Oschman i sin bok “Energi Medicin: den vetenskapliga grunden”, kan den levande matrisen jämföras med en flytande kristall och det är en fysisk enhet som förklarar hur fungerar energi healing, och även momentant, eller mirakulöst helande. Genom omedelbar överföring längs matrisen, kan nya molekyler av känslor binder till receptorer, med en omedelbar helande effekt. På ytan är detta den fördelen att upprepa positiva affirmationer och på en djupare, andlig nivå, trettondagen eller transcendent ögonblick mystikerna tala om, att äntligen kunna släppa taget och släppa gamla, begravda känslor av tidigare kärna känslomässiga trauman, från cellerna i kroppen, speciellt hjärtat, och skapa nya vägar för hälsa och välbefinnande, säger nya “elsewheres av tanke” som Ramhta (JC Knight) i filmen “Vad Bleep vet vi! ..”.

Uppriktiga känslor

Vi säger ofta: mitt hjärta är inte det längre, mitt hjärta är ont, mitt hjärta är sönder. Detta är betydligt mer bokstavlig än vi trodde! I alla kulturer och religioner, är upplevelsen av fred, kärlek, helande och harmoni sitter i hjärtat och bräss (ansvarig för immunitet) region i bröstet. Känslor av kärlek har också en positiv inverkan på immunförsvaret, hormoner och hjärnans kognitiva funktion.

I sin bok, “Kärlek & Överlevnad”, säger Dr Dean Ornish att den viktigaste bidragande faktorn till hjärthälsa, är kärlek och intimitet som finns i nära relationer. Forskning har visat att människor i Japan och Frankrike (båda länderna med låg hjärtsjukdom risk) har ett mycket nära familj och vänskap länkarna, innebärandes uppfattning de har av att ha ett stödsystem i nödens tider. Brist på kärlek och intimitet har visat sig vara det mest konsekventa spåman av hjärtsjukdomen! Detta är en mer konsekvent faktor än genetik och riskfaktorer såsom fetma, för lite motion, högt LDL-kolesterol, dålig kost och rökning. Även några av de riskfaktorer kan bero på brist på social interaktion och känner sig isolerade och ensamma! Folk röker, dricker eller äter för mycket som en ineffektiv, skadlig sätt stilling sinnet från stressiga apan prat, för att försöka hindra känslorna från ytan.

Andra känslor som är förknippade med hjärtat:
• Problem med villkorslös kärlek
• Heart inte i det längre: arbete och relationer
• Perfektionist, driven, arbetsnarkoman – Typ A-beteende
• skarpt fördömande av sig själv och andra
• svårt att uttrycka känslor eller känslor
• förneka känslor
• Svåra förhållanden – kan inte hantera andras behov
• Självkontroll frågor – den inre drivkraft att alltid ha kontroll över situationer
• Rädsla för att misslyckas – empati med dig själv och andra

Allt detta är faktorer eller utlösare för stressreaktion där hjärtat och hjärt-kärlsystemet ständigt sätta i red alert för att reagera i den klassiska stressreaktion: kamp eller flykt!

Detta innebär inte att du orsakar din sjukdom med flit! Den processen sker på ett djupt omedvetet plan i cellminnen. Du kan dock bli medvetet medveten om dessa frågor och genom processarbete, hjälpa din inre själv att läka, vilket leder till personlig makt och inre frid.