glykemiskt index undvika de högre leden

Livsmedel som har betyg på glykemiskt index har den skadliga effekten av att höja kroppens blodsockernivåer i relativt snabb takt. Livsmedel som är högt på indexet är till hjälp för personer som vill återhämta sig från ansträngning efter ett träningspass, eller för dem som lider av hypoglykemi. Höga indexerade livsmedel bör undvikas till varje pris av alla diabetiker individ på en diabeteskost plan.

Livsmedel som rankas högt i indexet inkluderar corn flakes, olika typer av vitt ris, potatis och vitt bröd. Dessa livsmedel innehåller kolhydrater som bryts ner ganska snabbt, vilket gör dem dåliga valmöjligheter för individer på en diabeteskost plan.
Andra livsmedel som är höga på glykemiskt index inkluderar de som görs med höga halter av raffinerat vitt socker eller vitt mjöl. Generellt sett är borta från vita matar det bästa sättet att undvika livsmedel med högt index betyg.

Anledningen vissa livsmedel rankas högt i glykemiskt index är att de tenderar att ta diabetiker en lång tid att smälta dem. Sockret, som vanligtvis är i form av glukos, finns kvar i blodet eftersom diabetiker kropp är oförmögen att bearbeta och bryta ner raffinerat socker och mjöl. Höga nivåer av glukos i blodet leder till täta urinträngningar, en känsla av att vara extremt törstig och hungrig, liksom kraftig svettning.

Denna situation börjar så småningom att ta en vägtull på kroppen av en diabetiker. Smärta i njurarna liksom njurarna inte fungerar, blod i urinen, Svimningsanfall, förvirring, och även en potentiellt dödlig diabeteskoma kan allt bero på höga nivåer av glukos i blodet. Individer med typ I och typ II-diabetes måste tänka noga på de livsmedel som är en del av deras kost. Den glykemiskt index kan tjäna som ett mycket fördelaktigt guide till att välja livsmedel som kommer att visa sig vara mycket hälsosamt för dem.

Diabetes behöver inte ses som en dödsdom. Faktum är att det egentligen inte behöver innebära något mer än en förändring i en persons livsstil för att nå framgång. Diabetes kan bli ett problem om en person väljer att inte följa en riktig kost och motion plan. Individer som väljer att följa råden från en läkare eller en expert på området har lika mycket av en chans att leva ett meningsfullt liv som en person utan diabetes kan ha.