etapp 2 bröstcancer överlevnad

Stegen inuti Breast Cancer Stage 2 kan vara helt olika! Därför, innan vi berätta den exakta statistiken överlevnaden, måste vi gå tillbaka och ge några fler detaljer om hur är bröstcancer iscensatt.

Scenen håller tilldelas beroende på hur invasiv (eller inte) är det, hur många lymfkörtlar tas av cancer, har det kommit till andra delar av kroppen, och slutligen beror scenen på storleken på tumören.

Om tumören diagnostiseras som bröstcancer etapp 2, och det har inte spridit sig till lymfkörtlarna, och det diameter är under 2 centimeter, är det 5 års överlevnad 88% -92% enligt statistik från (amerikanska) National Cancer Institute.

Om bröstcancer tumördiameter är över 2 centimeter men under 5 centimeter är det en Stage 2A. Om det har även spridit sig till lymfkörtlarna, är scenen 2B. Den rapporterade 5 års överlevnad sjunker till 76% -81% för etapp 2B. Jämför detta med 98% -100% överlevnad av en konstaterad tidigt stadium 1, och du kommer att förstå hur tidig upptäckt är viktig! Månatlig själv-cheks sparar helt enkelt kvinnor liv. Mammografi är tillgängliga även i mycket avlägsna delar av jorden.

Varierar bröstcancer överlevnad mellan olika länder? Tyvärr, alla kvinnor över hela världen löper risk att få bröstcancer. Ja, det finns skillnader mellan länderna och du kan hitta många rapporter som utnyttjar detta ämne. Men den springande punkten är, dessa variationer är inte stora. Alla råd som gäller för ett land är hundra procent gäller för en annan. Levnadsvanor, livsstil och hur ofta du besöker läkaren (tidig upptäckt bara hjälper en hel del), gör en väsentlig skillnad i överlevnad. Till exempel, i vissa subkulturer kvinnor dricker mer alkohol än i andra. Det är därför statistik visar skillnaden mellan olika länder, det är inte på grund av landet självt eller klimat. Det är strikt eftersom de livsvillkor och levnadsvanor. Samma förklaring gäller för de rasliga skillnader.

I USA rapporteras det att av kvinnor som diagnostiseras med bröstcancer Steg 2: 29% är vita rasen och 39% är afroamerikaner.