enkel meditation för nybörjare

Meditation är ett viktigt verktyg som används i de flesta forntida kulturer, andliga metoder och nya åldersgrupper. Syftet med meditation är att slappna av kroppen och sinnet, det kommer att erbjuda trott att medan mediterar man kan samla information eller vägledning från varelser i andra världar. Här kommer jag att guida dig genom processen att förbereda för meditation och ett enkelt visualisering för att öppna dina chakran.

När lära sig att meditera är det viktigt att vara helt stilla med inget som stör dig, (stänga av din telefon och skicka barnen ut på en promenad med hunden!) Till att börja förbereda meditation utrymme med färger och belysning som passar ditt humör , stänga av stora lampor och tända lite ljus om du gillar, kanske lite lugnande musik hjälper dig att slappna av eller kanske det kommer att störa din koncentration. Döm om vad som bäst passar din personlighet, inte bli avskräckt om den inställning du tänka dig i ditt huvud är inte vad som fungerar i verkligheten.

Andningen är mycket viktig under meditationen så hitta en bekväm plats att sitta (du kommer att vara där ett tag) och börja med att ta stora djupa andetag. Fyll dina lungor ända ner till magen, slappna av varje muskel i taget. Nu tar din högra tumme och stänga höger näsborre, ta ett djupt andetag (detta öppnar den vänstra loben av hjärnan) slappna av, öppna höger näsborre men hålla dig upp handen, satte pekfingret över vänster näsborre och andas. Rotera mellan de båda näsborrarna för mellan 3-5 fulla andetag för att försäkra båda lober i hjärnan har adekvat syre. När du är klar vila händerna på låren.

Blunda, låt alla spänningar flöda ur du gillar vatten rann av kroppen i duschen. Visualisera i era sinnen öga du håller i vänster hand åtta ballonger på strängar, är varje ballong en annan färg på den visuella färgspektrum plus en rosa ballong. Nästa, visualisera den röda ballongen rör sig över ditt synfält från vänster till höger. Släpp snöret och fokusera på ballongen så den flyter upp och utom synhåll. En i taget låt varje ballong följa samma väg, var och en är nästa färg i spektrumet (ROY G. BIV) visualisera den orange ballong flyter i samma mönster som röda tog. Fortsätt genom varje färg ballong tills bara den rosa ballongen är kvar, nu rör sig för hela ditt synfält och flyter iväg så långt som ditt medvetande kommer att tillåta. Föreställ varje ballong går successivt längre än den var innan det. Nästa föreställa ballongerna i din högra hand och upprepa övningen.

Genom att göra denna meditation du balansera kemin i hjärnan, vilket kommer att öppna upp dina chakran, vilket gör att din kropp att släppa uppdämd stress och negativ energi. Det är en enkel meditation som kan ta så lite eller så länge du vill. Det kan vara en snabb panik luftrörsvidgande eller en djup avslappningsteknik.