är din typ 2-diabetes egentligen under kontroll

Om du är bland det växande antalet människor som lider av typ 2-diabetes, här är några goda nyheter: En plan för grundläggande behandlingar inklusive utbildning, en personlig måltidsplan, kosttillskott, samt kontinuerlig uppföljning och stöd kan minska mängden insulin och orala mediciner som behövs för att hantera sjukdomen och minska symtomen och komplikationerna av diabetes. När du är bemyndigat av kunskap, kan du lära dig att effektivt hantera detta potentiellt förödande sjukdom.

Många diabetespatienter tror att deras symtom är “under kontroll” eftersom de tar insulin och andra orala läkemedel som hjälper till att hålla sitt blodsocker inom acceptabla nivåer. Mediciner är naturligtvis, kritisk vid behandling av sjukdomen. Men om patienten inte åta sig en aktiv roll i att angripa orsakerna till problemen, då resultatet kan bli en ständigt ökande beroende av insulin eller andra mediciner, som har sina egna negativa bieffekter över tiden. Till exempel, visste du att insulin är ett fett-lagring hormon som ofta leder till oönskad viktökning bland diabetespatienter? Denna viktökning kan sedan leda till andra problem såsom högt blodtryck eller ledbesvär.

I mitt eget arbete med patienter, betonar jag fyra viktiga faktorer. Den första är utbildning om sjukdomen processen. Det är viktigt att förstå vad diabetes är och vilka effekterna kan vara på din kropp. Utan rätt behandling, kan problem såsom synförlust, smärta eller domningar i armar och ben, sår på fötterna, och skador på vitala organ förekomma. Lär dig mer om hur sjukdomen påverkar kroppen för att orsaka dessa problem är det första avgörande steget i din behandlingsplan.

Nästa faktor är att utveckla en personlig måltidsplan. “Du är vad du äter” var aldrig sannare än när man talar om diabetes. Genom att förstå hur vissa livsmedel påverkar din kropp och dina blodsockerhalt, är det möjligt att njuta av god mat samtidigt kontrollerar blodsocker och minska din vikt. Som ett exempel kan äta en bit frukt ensamt orsaka blodsockret att stiga, men att ta en protein såsom nötter eller ost med frukt kommer att förhindra en stegring i blodsockret.

Riktade näringstillskott eller botaniska behandlingar kan också vara till stor hjälp. Nyligen genomförda studier har visat att dessa alternativa terapier för att vara effektiva för att minska blodtrycket, sänka kolesterol, och minska blod socker, vilket minskar potentiella organskada.

Den kanske viktigaste faktorn i en behandlingsplan är en löpande övervakning och stödprogram. Arbeta med en vårdgivare som kommer att spendera tid åt att diskutera dina framsteg och ändra din behandlingsplan regelbundet är avgörande för att framgångsrikt hantera sjukdomen.

Du behöver inte vara ett “offer” av typ 2-diabetes. Genom att vara proaktiv och arbeta med en kunnig läkare, kan du styra din diabetes utan att låta den styra dig.