alltid få dina blodsockernivåer testade att övervaka diabetes

Det uppskattas att det finns minst 16 miljoner amerikaner som är diabetiker. Detta är en alarmerande siffra i sig men när man betänker det faktum att ofta människor som lider av diabetes har nästan inga symptom på sjukdomen, då idén blir ännu mer oroande. Även om det är nu vanligt hörsägen att man lätt kan upptäcka symptom på denna sjukdom, men man kan inte vara helt säker på att vara diabetiker. Det kräver ett blodprov för att fastställa med säkerhet att man har diabetes.

Det blodprov som görs för att kontrollera diabetes är ett test för att kontrollera blodsockernivån i kroppen. Testet utförs i två faser på samma dag. Den första blodprov utförs på patientens blod när han är fasta. Så, kommer en patient som kommer till provet utan att ta sin frukost eller ens en kopp morgon te eller kaffe. Om blodsockernivåer befinns vara 126 milligram per deciliter eller högre, vid två olika tillfällen, efter fasta, då finns det en risk för diabetes.

Efter detta, är ett annat blodprov tas efter att patienten har fått sin frukost och en kopp te eller kaffe. Denna gång blodsockernivåer inte bör gå över 200 milligram per deciliter. I de fall det är över detta märke, då sannolikheten för diabetes är hög. Ibland patienten ges 75 gram glukoslösning för att dricka. Då blodsockret kontrolleras för att övervaka blodsockernivåer samt mätning av ketoner, vilka är produkterna från nedbrytningen av fett.

När dessa tester har genomförts med lyckat resultat, är patienten ordinerats en behandling som innebär både fysiska och känslomässiga aspekter av hans väsen, eftersom diabetes är inte en olustkänsla av den fysiska kroppen ensam. Det är också en sjukdom som påverkar ens känslor och reaktioner.