tecken, symtom och behandling av felin leukemi

Feline Leukemi är en allvarlig sjukdom som förekommer hos katter. Det är väldigt svårt att titta på din katt efter för denna fruktansvärda sjukdom? Även detta är ett mycket verkligt hot, är det viktigt att veta att det är en du kan behandla. Beväpna dig med information och vidta åtgärder för att se till att ditt husdjur är skyddade.

Feline Leukemi är faktiskt ett virus, inte en cancer. Det ligger i retrovirus familj och är närmare släkt med FIV och HIV än det är någon form av leukemi. Viruset fungerar genom att angripa immunsystemet hos sin värd. Därför blir ditt husdjur mottagliga för en mängd olika sjukdomar som inte skulle andra kloka vara ett problem. En av de första sjukdomar som förknippas med viruset var en form av leukemi. Vid tiden misstaget sorterades, hade namnet fastnade redan.

Feline Leukemi sprids genom kroppsvätskor. Detta innebär allt från saliv och tårar för att urin och avföring. Katter oftast drabbas av sjukdomen genom sin vana att grooming varandra. Det är också möjligt för kattungar att smittats av sina mödrar. Detta kan ske antingen före födseln eller när barnet är omvårdnad. Utomhus katter löper en högre risk för felin leukemi. Dessutom, kan denna sjukdom bara överleva i kattdjur. Detta innebär att din katt är den enda som påverkas av denna sjukdom. Andra husdjur och familjemedlemmar är inte i fara.

Tecken och symptom på Feline Leukemi kan innehålla depression, ökad alkoholkonsumtion och urinering, plötslig viktminskning, svullna lymfkörtlar, diarré, förstoppning, och andnöd. Om din katt börjar uppvisa några eller alla av dessa symptom är det en bra idé att ringa veterinären. Oavsett om det visar sig vara Feline Leukemi du vet kommer att vilja ta en titt.

Det är ett enkelt blodprov för att berätta om din husdjur är infekterad och har kattleukemi. Om testet kommer tillbaka positivt då du kommer att behöva testa igen i ca 12 veckor. Vissa katter har möjlighet att slåss av infektionen på egen hand. Om så är fallet då din re-testet blir negativt. Men om det andra testet är positivt också, då din katt har Feline Leukemi. När detta är bekräftat att du och din läkare kommer att avgöra om en behandling av felin leukemi. Men du måste alltid behandla djuret som om de var smittsam. Detta inkluderar att isolera dem från alla andra katter, och ändra alla mat-och vattenskålar samt inrätta en ny kattlåda.
Förutom konventionell behandling av felin leukemi (som ofta är effektiva men extremt hårda) det finns ett antal alternativa behandlingar av felin leukemi som har visat sig mycket användbart vid behandling av cancer hos sällskapsdjur, inklusive akupunktur, aromaterapi och homeopati. Den naturliga och alternativ behandling av felin leukemi har blivit alltmer populärt.
Om din katt skulle duka under för Feline Leukemi, måste du vänta ungefär en månad innan föra in en ny katt. Du måste också köpa nya livsmedel och maträtter vatten och en ny kattlåda. Chanserna för ditt nya husdjur smittas av sjukdomen från dessa poster är mycket tunn, men det är bättre att vara säker.

Feline Leukemi är en hemsk sjukdom för både ägare och husdjur. Som en del av förebyggande har dina katter vaccineras vid en ung ålder. Studier visar att kattungar under 4 månaders ålder är mycket mer mottagliga för virus än äldre katter. Så håll dessa barn inne tills de har tid att växa upp lite. Du kan praktiskt taget eliminera dina katter infektionsrisken genom att ta stegen ovan.