rocker Bret Michaels kampanjer för förebyggande av diabetes och medvetenhet

Prisbelönt musiker, är verklighet tv-stjärna och Celebrity Apprentice 3 vinnare Bret Michaels nya “ansikte sockersjuka” för American Diabetes Association. Den mångsidige Michaels hjälpt fram den nyss släppt offentlig kampanj servicemeddelande han stjärnor i att öka medvetenheten i november som American Diabetes månad. “Som någon med typ 1-diabetes, jag vet hur svårt det kan vara att leva med denna sjukdom, och hur viktigt det är att öka medvetenheten så att vi så småningom kan sätta stopp för diabetes”, säger Michaels.

Michaels, sångare och låtskrivare för det populära rockbandet Poison, fick diagnosen typ 1-diabetes vid sex års ålder. Typ 1-diabetes brukade kallas ungdomsdiabetes eller insulinberoende diabetes, eftersom det vanligtvis i barndomen och kräver dagliga insulininjektioner. Michaels valde American Diabetes Association som hans välgörenhet samtidigt huvudrollen på Celebrity Apprentice, lyfta över $ 300.000 för föreningen och generera en stor medvetenhet om sjukdomen.

Nästan 24 miljoner amerikanska vuxna och barn (cirka åtta procent av befolkningen) har diabetes, den sjätte vanligaste dödsorsaken i USA. Typ 1-diabetes är ett tillstånd när kroppen gör lite eller inget insulin, som cellerna behöver för att lagra och använda en typ av socker som kallas glukos, kroppens främsta energikälla. När glukos inte kan komma in i cellerna det cirkulerar i blodet, vilket leder till höga blodsockernivåer. Högt blodsocker eller hyperglykemi, ökar risken för hjärtsjukdomar, blindhet, cirkulationsproblem och nerv-och njurskador.

Typ 2-diabetes, tidigare kallad icke-insulinberoende eller vuxendiabetes, är den vanligaste formen av sjukdomen. Nittio till nittiofem procent av diabetikerna har typ 2-diabetes. Diabetes två uppstår när kroppen antingen inte producerar tillräckligt med insulin, eller kan inte riktigt använda det insulin som den producerar.

Klassiska diabetes 2 symtom är ökad urinering, törst, hunger, trötthet och viktminskning. Typ 2-diabetes är en obotlig tillstånd som kommer att utvecklas om de lämnas obehandlade. Diabetes typ 2 behandling vanligtvis innebär förändringar i kost och regelbunden motion, men typ 2-diabetes patienter kan kräva användning av diabetesmedicin som sjukdomen fortskrider.

Michaels, som en gång kollapsade på scenen från lågt blodsocker (hypoglykemi) på Madison Square Garden, vakna upp på sjukhus, övervakar hans blodsockernivåer ofta under dagen. För att hantera hans tillstånd, tar han tre injektioner av snabbverkande Humalog insulin en dag, arbetar ut, och följer hans diet, är noga med att inte äta för mycket kolhydrater. “Jag använder diabetes precis som en ytterligare utmaning i mitt liv” stjärnan råder andra diabetespatienter. “Du måste acceptera det eftersom det inte finns något annat val. Du antingen göra bra med det eller det kommer att ta över ditt liv, och då det inte kommer att bli så stor.”