renal diabeteskost – en hälsosam kost för renal diabetiker

en hälsosam kost för renal diabetiker:

Diabetes är en sjukdom som orsakas när kroppen inte producerar insulin. Diabetes kan främst kännetecknas i tre grupper. Typ I-diabetes eller insulinberoende diabetes, typ II diabetes, som är den vanligaste formen och är inte insulinberoende och graviditetsdiabetes diabetes mellitus, som vanligtvis drabbar gravida damer.

Om diabetes inte behandlas på rätt sätt i rätt tid, kan det leda till flera komplikationer senare. Det är ett känt faktum att ca 10% av befolkningen lider av typ I-diabetes också har nedsatt diabetes.

I renal diabetes, njurarna hos en individ är oförmögen att absorbera den normala glukos mängd i blodet och den icke-absorberade glukos passerar genom urinen. Således följer en bra renal diabeteskost att hålla renal diabetes under kontroll.

Renal diabetes kan ofta skapa komplikationer för njurarna. Därför är en riktig renal diabeteskost viktigt att säkerställa väl fungerande njurarna.

Nedsatt diabeteskost behöver för att undvika livsmedel som har en hög sockerhalt. Livsmedel med hög salthalt kan ha en negativ effekt på njurarna och kan öka blodtrycket. Därför behöver din renal diabeteskost att undvika livsmedel som har hög salt eller kalium. Det är viktigt att begränsa intaget av protein, säga om åtta gram per dag, eftersom överdosering kan vara skadligt för njurarna.

Mjölkprodukter som ost och grädde kan eskalera blodsockernivån och därmed förvärra problemen. Därför är det viktigt att se till att din renal diabeteskost innehåller föreskrivna eller balanserad mängd av mejeriprodukter.

Dessutom kan den renal diabeteskost inkludera färsk frukt såsom apelsin, äpple, aprikos och söt-kalk. Grönsaker såsom gröna bladgrönsaker, kål, bitter kalebass, blomkål och broccoli kan också ingå i din renal diabeteskost.