naturläkemedel och naturliga botemedel för diabetes

Diabetes är en sjukdom där kroppen inte producerar eller korrekt använda insulin. Orsaken till diabetes är fortfarande ett mysterium, även om både genetik och miljöfaktorer som fetma och bristande motion tycks spela roller. Det är en metabolisk sjukdom som kännetecknas av hyperglykemi och andra tecken, till skillnad från en enda sjukdom eller ett tillstånd. Diabetes kan orsaka många komplikationer.

Använda naturläkemedel och derivat växt för att hjälpa till vid behandling av diabetes bör absolut inte uteslutas. Även många “mirakel växtbaserade botemedel” företag finns, och mästare förmåga växtbaserade föreningar att komplettera insulin som en behandling, och dessa ska inte tas till nominellt värde utan grundlig forskning och samråd med experter. Det är inte att säga att några av följande örter inte har egenskaper som vissa diabetiker hittar fördelaktigt. Örterna och derivat växt som listas nedan har till stor del använts traditionellt av infödda folk i behandlingen av diabetes, i de områden där de växer

Indiska krusbär, serverar en rik källa till C-vitamin som den bästa hem botemedel mot diabetes. Ta 1 msk krusbär saft och blanda det med en kopp bitter jättepumpa juice. Konsumera blandningen dagligen i ca 2 månader.

Jemens Med: Blötlägg 1 tsk bockhornsklöver frön (Hilba) i 1 kopp vatten på natten. Drick vatten på morgonen på tom mage och äta fröna. Mycket bra för diabetes eftersom det fungerar som insulin.

Bitter kalebass – Gör en vattnig juice av en liten bitter jättepumpa (ta bort frön) och dricker varje morgon. Bitter kalebass bidrar också till att rensa finnar och upprätthålla en god hud, och är bra för avmaskning tarmarna.

Den bockhornsklöver anläggningen har använts som behandling för diabetes i hundratals år. Bockhornsklöver är en beprövad hypoglycemic i ett flertal studier utförda på djur, har dock inte tillräckligt många studier gjorts på människor för att slutgiltigt bevisa hypoglykemiska effekten. Bockhornsklöver innehåller tre föreningar: rigonelline, 4-hydroxyisoleucine, och fenugreekine. Den trigonellin verkar genom att bromsa glukos absorption från tarmen och hindrar spikar i patientens blodet efter måltid. Den 4-hydroxyisoleucine, å andra sidan, direkt verkar för att stimulera produktionen av insulin av bukspottkörteln.

Ät tio fullvuxna curry lämnar varje morgon. Äta dessa blad för tre månader bör skydda dig mot en debut av diabetes genom genetik. Det är också användbart för att hjälpa lindra symtom hos patienter med allvarlig fetma.

kanel

Kanel är en krydda som utvinns från barken av en vintergröna träd, som är hemma i Indien. Den aktiva substansen har visat sig fungera som insulin och lägre blodsockernivåer. I medicinska studier har kanel också visat sig sänka dåliga kolesterolvärden. En annan stor fördel med kanel är att det hjälper till att neutralisera fria radikaler, farliga kemikalier som är förhöjda hos diabetiker. Neutralisera dessa fria radikaler bidrar till att minska eller eliminera risken för allvarliga komplikationer.