motion och typ 2-diabetes

En av de mest krävande och de mest genomförbara sätten att välta blodsocker belopp, eliminera faror, Äúcardiovascular sjukdom, är AU och piggna till hälsa och välbefinnande i allmänhet motion.

Trots att det i dag, AOS inaktiv värld där nästan varje oumbärlig jobb kan utföras på nätet, från den ergonomisk stol framför en dator, eller med en strömmande linje med meddelanden från en fax, utövar kan vara ett svårt argument att vinna över.

vikten av motion

Alla borde träna, men de hälsoexperter säger att endast 30% av USA: s befolkning blir de rekommenderade trettio minuters daglig fysisk aktivitet, och 25% är inte aktiv alls. I själva verket är inaktivitet tros vara en av de viktigaste orsakerna till den kraftiga ökningen av typ 2-diabetes i USA, eftersom inaktivitet och övervikt främja insulinresistens.

Den goda nyheten är att det aldrig är för sent att få flytta, och motion är ett av de enklaste sätten att börja kontrollera din diabetes. För personer med typ 2-diabetes i synnerhet, kan motion förbättra insulinkänsligheten, sänker risken för hjärtsjukdom, och främja viktminskning.

typ 2-diabetes

Diabetes är på uppgång. Antalet personer som diagnostiserats med diabetes varje år ökade med 48% mellan 1980 och 1994. Nästan alla de nya fallen är typ 2-diabetes eller åldersdiabetes, det slag som rör sig runt medelåldern. Symtom på typ 2-diabetes är ökad törst, aptit och behov av att urinera, trötthet, edgy, eller sjuka till magen, dimsyn, stickningar eller förlorad känsel i händerna.

Orsakerna till typ 2-diabetes är komplexa och inte helt klarlagda, men forskning avtäcka nya ledtrådar i snabb takt.

Det har dock redan visat att en av orsakerna till bommen vid typ 2-diabetes är breddningen av midjeband och trenden mot en mer Stationära datorer och inaktiv livsstil i USA och andra utvecklade länder. I Amerika har övergången varit slående, på 1990-talet ensam, ökad fetma med 61% och diagnostiserad diabetes med 49%.

Av denna anledning, hälsoexperter uppmuntra dem som redan har typ 2-diabetes för att börja anställa de underverk som motion kan göra för dem. Utan motion, människor har en tendens att bli feta. När de är överviktiga, de har större chanser att samla typ 2-diabetes.

Idag, den amerikanska Department of Health och Human Services rapporterar att över 80% av personer med typ 2-diabetes är kliniskt överviktiga. Därför är det hög tid att människor, oavsett åsamkas med typ 2-diabetes eller inte, ska börja göra dem hoppa och stretching aktiviteter.

komma igång

Den första ordern av verksamhet med varje övning plan, särskilt om du är en, Äúdyed-in-the-ull, au trög, är att rådgöra med din vårdgivare. Om du har riskfaktorer för hjärtsjukdom, kan vårdgivaren vill utföra ett stresstest för att upprätta en säker nivå av träning för dig.

Vissa diabeteskomplikationer kommer också att diktera vilken typ av träningsprogram du kan ta på. Aktiviteter som tyngdlyftning, jogging, eller stor genomslagskraft aerobics kan möjligen utgöra en risk för personer med diabetesretinopati på grund av risken för ytterligare blodkärl skada och eventuell näthinneavlossning.

Om du redan är aktiv inom idrotten eller träna regelbundet, kommer det fortfarande dra dig för att diskutera din vanliga rutin med din läkare. Om du tar insulin, kan du behöva vidta särskilda försiktighetsåtgärder för att undvika hypoglykemi under träningen.

börja långsamt

För dem som har typ 2-diabetes, kan din träning rutin vara så enkelt som en rask nightly stadsdel promenad. Om du inte har varit särskilt aktiv förrän nu, börja långsamt och arbeta dig uppåt. Promenera hunden eller komma ut på gården och kratta. Ta trappan istället för hissen. Park på baksidan av partiet och promenad. Varje liten bit fungerar, faktiskt, det hjälper verkligen mycket.

Så lite som 15 till 30 minuter av daglig, pulshöjande träning kan göra stor skillnad i din blodsockerkontroll och risken att utveckla diabeteskomplikationer. Ett av de enklaste och billigaste sätt att få rörliga är att starta en vandrande program. Allt du behöver är ett par bra välsittande, stödjande skor och en riktning att gå i.

I själva verket behöver du inte slösa alltför många utgifter på dyra, Äúhealth klubbmedlemskap,, au eller den mest up-to-date hälsa enhet för att börja pumpa dessa fetter ut. Vad du behöver är vilja och beslutsamhet att börja träna till ett friskare, typ 2-diabetes-fritt liv.

Resultatet skulle bli den sötaste belöningar från den ansträngning som du har utövat.