mesoteliom – kan de symtom du kan förvänta dig och vad kan göras om sjukdomen

Mesoteliom är en form av cancer som är associerad med exponering för asbest. För att få rätt mesoteliom behandling, måste man förstå cancer symptom i samband med sjukdomen.

Det finns ett gammalt talesätt om att vara försiktig när något verkar vara för bra för att vara sant. Nåväl, detta var säkerligen fallet när det kom till asbest. För alla uppsåt, det verkade som en helt fantastisk konstigt material. Här var något man kunde gräva ur marken som i princip inte bränna och kan användas för att isolera mot värme. Det var snart används i maskinrum, byggnader som en brandsäker praxis och även i kläder.

Som vi vet nu, det finns en ganska stort problem med asbest. Det har visat sig vara den främsta orsaken till mesoteliom. Mesoteliom är en form av cancer. Det får sitt långa, svåra namn från den del av kroppen där de utväxter uppstå – mesothelium. Detta är ett foder som löper genom bröstkorgen och buken hålighet och omger de flesta organ i dessa områden. Den länkning fungerar som en smörjande yta mellan de kroppsdelar som de rör sig, vilket skyddar dem. Mesoteliom är en cancer i denna länkning.

Vad är mesoteliom cancer symptom? Tja, frågan är svårare att besvara än du kanske tror. Problemet är cancern växer för mellan 15 och 40 år utan att visa några symptom. När det börjar att göra detta, är cancern kommit så långt att överlevnadschanserna är avskräckande låga. Den första av dessa symtom är vanligtvis en otäck hosta. Detta följs av blod i hosta eller andningssvårigheter. Night feber och viktminskning kommer sedan på. Anledningen till allt detta? Fodret är inte längre fungerar som den ska eftersom den växer snabbt på grund av cancer celltillväxt.

Det är viktigt att notera att den ovan beskriva mesoteliom finns i bröstet, som är den vanligaste formen. Du kan också få den i buken och så lite som ljumskarna. I dessa situationer är symtomen svullnad oftast och smärta tillsammans med avmagring och trötthet. Om du känner smärta i buken, ljumsken eller bröstkorgen, bör du ge alltid med en läkare oavsett om oro är mesoteliom eller något annat. Smärta i dessa områden är inte ett gott tecken!

Diagnos symptom Mesoteliom cancer omedelbart är kritisk. Varför? Behandlingen måste genomföras så snabbt som möjligt. Några veckor kan vara skillnaden mellan att dö eller överleva ett gissel för asbest orsakat cancer.